Zvezda na auto-putu jesenjih počasti: Strela Gajića usmrtila Lalinu Vojvodinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.11.20. | 19:22

Crveno-beli slavili sa 2:0 u 15. kolu Superlige

Zvezda je došla u Novi Sad, svratila na Karađorđe, pobedila i nastavila auto putem ka jesenjim počastima. Srpski šampion distancirao se od direktnih konkurenata u borbi za šampionsku titulu, pošto je kao gost savladao Vojvodinu sa 2:0. Tim Dejana Stankovića preskočio je najtežu prepreku do kraja prvog dela sezone zahvaljujući streli Milana Gajića i lukavosti Veljka Nikolića, koji je naterao Milana Đuričina da jeftino napravi penal – 2:0. Vojvodina je bila konkuretna timu sa Marakane, imali su ovosđani više šuteva ka golu, ali prosto nisu mogli da nadoknade suštinsku razliku u kvalitetu. Bez obzira što povredama ophrvana Crvena zvezda nije uopšte briljirala.

Crveno-beli su odigrali ofanzivno prosečan meč, bez prepoznatljivih, urganaskih napada i magije Aleksandra Kataija, ali su jednostavno demonstrirali autoritet i nagomilano iskustvo. Vojvodina je fizičkom igrom bila stalno na ivici pozitivnog ishoda, međutim mnogo toga se u igri Lalatovićevog tima zasnivalo na prekidima i centrašutevima Nikole Drinčića. Suviše malo da bi se prekinula nezgodna tradicija protiv Crvene zvezde, i sada već 12 vezani poraz. Drugi uzastopni Nenada Lalatovića u sudaru sa klasićem Stankovićem, pošto je i u maru na Rajku Mitiću bilo identičnih 2:0.

Izabrane vesti

Uspeo je Dejan Stanković da zadrži dobru atmosferu pred odlučujuće evropske bitke, mada je Crvena zvezda delovala povremeno sporo. Opet se mnogo toga u igri srpskog šampiona vrtelo oko Mirka Ivanića, protagoniste svake iole ozbiljne akcije. Dok je sa druge strane Sek Sanogo iz igre praktično isključio ideologe Vošine igre Čovića i Bojića i znatno olakšao posao svom timu.

Sama odluka Dejana Stankovića da u srcu manevra,pored Sekua Sanoga uvrsti Njegoša Petrovića, jasno je nagoveštavala da je trener crveno-belih ukazao veliko poštovanje nešto starijem kolegi Nenadu Lalatoviću. Srpski šampion nije bombardovao gol rivala, i krenuo u ofanzivne juriše od prvog Simovićevog zvižduka, svestan da Vojvodina ima brzonogi ofanzivni deo manevra koji su činili Čović, Vukadinović i Petar Bojić. Novosđani su od prvog minuta izašli visoko, naterali Milana Borjana da paradom spašava gol posle 40 sekundi (udarac Vukadinovića). Pretio je domaćin i posle svakog prekida, pošto je Nikola Drinčić slao upotrebljive i jake centaršute na pet metara od Zvezdinog gola.


Nije moglo da se uživa u predstavi dva tima tokom prvog poluvremena. Umesto šansi videli smo tvrdu postavku, mnogo profesionalnih faulova i taktičke discipline. Iako nije postigao gol Mirko Ivanić je bio najjači adut crveno-belih na Karađorđu, mučivši mladog Bjekovića na levom boku. Mnogo toga u igri Crvene zvezde zavisilo je od tehničkih mogućnosti bivšeg Vošinog kapitena, ali je postavka Nenada Lalatović delovala vrlo stameno.

Kada god je Vojvodina bila zgusnuta, Crvena zvezda je bila u velikim problemima. Bez učinka je ostao Dijego Falčineli, kao i El Fardu Ben, ali je šampion poveo iz prvog i jedinog šuta u okvir Vuklišovog gola. Višak prostora iskoristio je Gelor Kanga da uposli Milana Gajića, zatim dobrom kretnjom odvukao dvojicu čuvara i omogućio desnom beku čistu poziciju za šut. Sa 16 metara je Gajić opalio i pogodio bliži ugao, uz malu pomoć Devetaka. Bioje to centralni dođaj prvog poluvremena, mada je Crvena zvezda preko Ivanića i Falčinelija mogla sa bezbednijom razlikom da ode na veliki odmor.

Reagovao je na poluvremenu Nenad Lalatović i odmah u igru ubacio Aranđela Stojkovića, kako bi iskustvom pojačao odbranu i naterao ofanzivni vezni red svog tima da se raskravi. Bilo je ozbiljnog ritma, baš kao na početku utakmice. Morao je ponovo Borjan da čita pokušaj Vukadinovića, dok je na drugoj strani „gusto“ bilo posle šuta Mirka Ivanića. Vojvodina je fizičkom igrom dobro parirala Crvenoj zvezdi, ali je šampion ima još jednu veliku, meč loptu. Oteo je El Fardu Ben loptu Drinčiću, namestio Falčineliju loptu na levu nogu, kome je Vukliš odbranio čitljiv udarac.

Klackala se utakmica od onog trenutka kada je Vojvodina počela da igra rizičnije. Iskušavali su Vojvođani zonu Crvene zvezde, držali loptu i po minut u nogama. Tražili su jedanesterac posle prodora Čovića, ali je Novak Simović mahanjem ruke razočarao temperamentnog Nenada Lalatovića.

Na drugoj strani Nikolić je bio krajnje vešti i namazan. U teškoj poziciji na aut liniji video je da je Đuričin napravio klizeći i da ne može da se zaustavi. Naterao ga je da napravi penal, koji je realizovao Ben.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Petak

Mladost – Čukarički 1:1 (0:0)

/Bojović 82 - Ndiaje 50/

Javor – Spartak ŽK 1:3 (1:3)

/Ilić 14 – Denković 28, Milošević 39, Vidaković 41/

Radnik – Mačva 3:0 (2:0)

/Makarić 23p, Mitošević 45, Pavlov 62/

Subota

Inđija – Radnički Niš 1:0 (0:0)

/Đorđević 84/

Voždovac – Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Milosavljević 8 - Nedeljković 88/

Napredak – TSC 2:1 (2:1)

/Melunović 20, Kocić 33 – Đurić 31/

Partizan - Proleter 1:0 (0:0)

/Holender 90/

Nedelja

Zlatibor - OFK Bačka 1:0 (1:0)

/Islamović 45+1/

Vojvodina - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Gajić 26, Ben 70/

Odloženo:

Rad – Metalac


 


tagovi

Milan GajićNenad LalatovićDejan StankovićEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara