Zvezda platila školarinu i na Enfildu! Bilo je mrvicu bolje nego u Parizu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.10.18. | 22:51

Ubedljiva pobeda Liverpula kojoj su doprinele i Zvezdine gluposti – 4:0

Zvezdino skupo školovanje je nastavljeno. Posle majstora iz Pari Sen Žermena večeras su i profesor Klop i njegovi čarobnjaci održali čas srpskom šampionu. Izgledala je Zezda malo bolje nego u Parizu, ali opet nedovoljno da izbegne ubedljiv poraz. Liverpul je rutinirao Zvezdu 4:0 i sa unapred uspisana tri boda nastavlja veliku borbu utroje sa plasman u osminu finala Lige šampiona.

Igrala je Zvezda i borila se više nego na Parku prinčeva, ali na Enfildu se ništa ne pitaju ni mnogo jače ekipe od nje. Vera u čudo je trajala kao u Parizu – 20 minuta. A onda potop. Ne tako istorijskih razmera kao protiv Svetaca, ali svakako ubedljiv poraz koji je mogao da bude još teži.

Izabrane vesti

Hrabro su crveno-beli otvorili utakmicu. Delovalo je da daleko orniji za igru nego u Parizu. Uspevali su da drže balans na sredini terena i da spreče Liverpulove napade u talasima po kojima su poznati na otvaranjima utakmica. Morao je Borjan da istrčava pred Salaha posle desetak minuta, ali ništa strašno. A onda u 20. minutu  prva od nekoliko gluposti Zvezdinih fudbalera večerac. Ebesilio je bio previše opušten gde nije smeo, a razigrani Šaćiri pronalazi pukotinu na Zvezdinoj desnoj strani. Brza lopta sa strane u peterac i gužva u kojoj se najbolje snalazi lukavi Bobi Firmino.

Kao da je tada pala u vodu cela Zvezdina ideja da proba da zadrži što je duže moguće Liverpul na nuli.

Vezni red je izgubio oštricu u duelima iz prvih 20 minuta, ofanzivci su prestali da naštaju o golu i sve je palo na teret odbrane. Sevnulo je nekoliko opasnih napada Liverpula, bokovi su sve više pucali, ali su crveno-beli uspevali da odole. I umalo da dođu do poluvremena sa više nego pristojnih 1:0.

Ali ovoga puta je Babić nedovoljno jako i koncentrisano reagovao i omoguićio lančanu reakciju koju je Salah pretvorio u 2:0. Tako su crveno-beli na poluvreme otišli sa mnogo ružnijim osećajem nego da su izdržali još koji minut.

Još gore su otvorili drugo poluvreme. Stojković je jako ušao u Manea, a nemački arbitar je prestrogo pokazao na belu tačku. Baš prestrogo. Uzalud protesti i negodovanje, a Salah je još jednom neumoljiv.

Zvezda se posle toga još malo držala, a negde u poslednjih 15-ak minuta se raspala skoro kao u Parizu. Nije uradila ništa da popravi svoju situaciju i da proba da dođe do gola na Enfildu. A odbrama je počela da pušta na sve strane pred trubo Redsima. Kao i u Parizu, golman je spasao Zvezdu ctežeg poraza. Nije mogao ništa kod četvrtog gola Manea kojem je malo pre toga skinuo penal.

Nova škola je plaćena. Još neke lekcije su dobijene za učenje i ponavljanje. Kao na primer koliko skupo koštaju nonšalancija i dekoncentracija. Ofanzivna impotencija je očigledno prevelika za ovaj nivo takmičenja.

Ali utisci su malo pozitivniji nego pre nekoliko nedelja. Zvezda uči i skuplja dragoceno iskustvo. Tek će se u budućnosti videti neki benefiti ovih lekcija. Za sada je to još nedorastao tim najboljima poput vicešampiona Evrope. 

 

LIVERPUL – CRVENA ZVEZDA 4:0 (2:0)

/Firmino 20, Salah 45 i 51 pen, Mane 80/

Stadion: Enfild Roud

Sudija: Danijel Sibert (Nemačka)

Gledalaca: 42.000

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksandar Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson (od 82. Moreno) – Šaćiri (od 69. Lalana), Fabinjo, Vajnaldum – Salah (od 72. Staridž), Firmino, Mane.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić – Jovičić (od 76. Čaušić), Krstičić – Ben (od 81. Simić), Ebesilio (od 65. Jovančić), Srnić – Boaći. Trener Vladan Milojević. 


tagovi

Vladan MilojevićJirgen KlopMohamed SalahDušan Jovančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara