""
""

Zvezda položila ispit pred derbi: Luka Jović od bunkera Zmajeva napravio zgarište! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.04.15. | 17:49

Sjajnim golom mladog napadača Crvena zvezda savladala defanzivno orjentisani Voždovac – 1:0

Jović puca rafalom, Zvezda ostaje u šampionskoj trci! Borio se sa povredom kolena supertalentovani napadač tokom prethodne sedmice, ali Nenad Lalatović je pored silnih rizika odlučio da na travu stadiona u Ulici Gospodara Vučića izvede svog najjačeg prolećnog stiha. Epilog je bio bajkovit za četu iz Ljutice Bogdana: Jović je ponovo demonstirao unikatni instinkt fudbalskog „kilera“ donevši prekrasnom reakcijom u 57.minutu pobedu Crvenoj zvezdi vrednu tri boda i nešto mirnijih dana uoči večitog derbija – 1:0. Tamo gde je stao u sudaru sa Borcem iz Čačka Jović je nastavio u duelu sa Zmajevima. Patio je u direktnim okršajima sa štoperima rivala, čekao svoju sekvencu dana da na vračarsku travu prospe prirodne darove. Igrao se 57.minut kada je Jović iskoristio lošu ofsajd zamku defanzivne linije Voždovca, primio loptu na rame, a onda levom nogom matirao Supića- 1:0.

Na taj način Jović je postao други najbolji strelac Crvene zvezde u ovoj sezoni, pokazavši da bi od ružnog pačeta u ekspresnom roku mogao da postane prekrasni šampionski labud. Zvezda nije impresionirala na Vračaru, ali je zaslužila pobedu i pored toga što njena nigra nije odisala posebnim mirisom i aromom. Na upornost i želju i neviđeni talenat Luke Jovića crveno-beli su pregrmeli gostovanje na „prokletoj avliji“

Izabrane vesti

Kao 11 Sizifa koji guraju kamen uzbrdo osećali su se fudbaleri Crvene zvezde tokom prvog poluvremena. Koliko je posed lopte varljiv statistički podatak govori i činjenica da su gosti non stop imali loptu u nogama, ali je ultra defanzivnom postavkom Bratislav Živković totalno ukočio igru šampiona. Zvezda je u poslednjoj trećini nakvašenog vračarskog terena bila posebno jalova, pošto su Jović i fizički dominantni Orlandić bili konstantno pod dvostrukom stažom.

Gosti su imali silnih muka da dođu do slobodnog prostora, da naprave višak koji bi nadogradili beskorisne kontiunirane napade i kruženje oko zone Zmajeva. Najbliža vođstvo Crvena zvezda je bila u 41.minutu kada je na ivici kaznenog prostora srušen Darko Lazović. Levi bek Anđelković je odlično izveo slobodan udarac, posle „kiflu“ ka golu Supića, ali je lopta završila na prečki!

Mada im je iz ruku klizila pobeda učenici Nenada Lalatovića nisu dozvolili da im pored sinhronizovane odbrane Voždovca nervoza limitira učinak. Nastavili su da dave rivala kao zmija žabu, provocirali grešku domaćina posle mnogobrojnih prekida. Nije potrebno preveliko fudbalsko znanje za spoznaju da će igrači Voždovca napraviti bar jednu kardinalnu grešku. Izmučeni od Zvezdine, čak i jalove, inicijative, učenici Bratislava Živkovića su loše izašli posle jednog korenera ostavivši mnogo prostora Luki Joviću. A onda je usledila sekvenca rođenog golgetera: prijem za deset, udarac za maksimalnu ocenu i trk u zagrljaj  Delija.

Bio je to peti gol Luke Jovića u prolećnoj polusezoni (u roku od 40 dana)... Biće taj podatak velika adrenalinska injekcija za mladog napadača, možda i za trenera Nenada Lalatovića koji će spoznati da ima vojsku kojom će „pred Murata“. Voždovac se posle gola Crvene zvezde otvorio, međutim gosti su gotovo rutinski sačuvali prednost. Istina, Đermanović je imao dobru priliku, navijači gostujućeg tima su se uhvatili za glavu, ali su odahnuli... Lopta je završila pored gola

VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

/Jović 57/

Stadion: Obilića

Gledalaca: 1500

Sudija: Bojan Nikolić

VOŽDOVAC: Supić, Stojković, Pavlović, Radivojević, Ivković, Pavlović, Petrović, Karaklajić (od 14. Jokić), Sinđić, Adamović – Odita.

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević, Katai, Stojanović (od 70. Bosančić), Lazović (od 87. Parker) – Jović (od 65. Ristić), Orlandić

 


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaPetar OrlandićNenad LalatovićLuka JovićEvropaFK Crvena zvezdaBratislav Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara