Najnovije vesti

Zvezda pred praznim tribinama počinje sledeću evrosezonu

Vreme čitanja: 1 minuta

Zvezda opet pred praznim tribinama (©Starsport)

Uefa reagovala zbog dešavanja na prvom meču sa Milanom

Svet je obišao snimak u kome se čuje navijač Crvene zvezde kako vređa Zlatana Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi, dok ovaj mirno sedi na tribini stadiona “Rajko Mitić“ i posmatra prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope. I nije to bio jedini incident, Uefini delegati uočili su još neke nedostatke u organizaciji tog susreta, pa će Crvena zvezda naredne kvalifikacije za evropska takmičenja – skoro izvesno za Ligu šampiona – početi pred praznim tribinama.

Evropska kuća fudbala je naime kaznila Zvezdu sa dve domaće utakmice bez prisustva navijača, s tim da je ova druga uslovna, ako bi se izgred ponovio u narednih godinu dana. Osnov za kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača. Pod taj termin “rasističko ponašanje“ Uefa svrstava i uvrede na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Na toj narednoj utakmici Zvezda će morati da igra sa parolom “#NoToRacism“ (Ne rasizmu) sa Uefinim logom.

Dalje, zbog “provokativne poruke uvredljive sadržine“ moraće da plati i novčanu globu od 25.000 evra, a još 5.000 će proslediti na Uefin račun zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa. Posledica toga što su na utakmici prekršena pravila o prisustvu navijača, što se nije poštovala socijalna distanca i što nisu bili primenjeni svi higijenski propisi.

Pomenutih 30.000 evra Zvezda će morati da plati u narednih 90 dana. Uslovna kazna važi do 13. aprila 2022. godine.


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva