Zvezda pred velikim izazovom: Kinezi za Degeneka šalju 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 09:11

Dani velikih odluka na Marakani

Otišao je Marko Marin, a Crvena zvezda bi u narednom periodu mogla da ostane bez još jednog važnog igrača Miloša Degeneka. Rukovodstvo srpskog šampiona biće pred velikim izazovom u narednom periodu, pošto je kineski Šangaj SIPG najavio da će za reprezentativca Australije uskoro poslati zvaničnu ponudu tešku oko tri miliona evra, s tendencijom da taj iznosi bude veći za još 500.000 evra.

Prema nezvaničnim informacijama odgovorni sa Marakane i dalje nisu prelomili da li uopšte da ulaze u priču sa Šangajom, jer je iskusni štoper pokazao da je jedan od najznačanijih igrača crveno-belih u prethodnom periodu. Ne samo kada je teren u pitanju. Karakterno, Degenek je uz novog kapitena Milana Borjana bio vođa tima, neko ko je promenio krvnu sliku Crvene zvezde po dolasku iz Al Hilala. Sa druge strane obeštećenje je više nego pristojno...

Izabrane vesti

Odmah po ulasku u Ligu šampiona Crvena zvezda je otkupila Degenekom ugovor sa Al Hilalom i platila obeštećenje od 1,5 miliona evra. Prethodno je momak  iz Knina imao sjajne role u sudarima sa Kopenhagenom i Jang Bojsom i bio jedan od najzaslužnijih za drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona.  Dakle, Degenek je jedna od retkih letošnjih investicija koja se isplatila.

Šest meseci ranije prodat je Al Hilalu za 3,6 miliona evra, a uskoro bi mogao da donese novi finansijski benefit crveno-belima. U slučaju da ostane bez Degeneka novi trener Dejan Stanković našao bi se u velikom problemu. Ostao bi bez ključnog igrača odbrane, koji u ovom trenutku nema adekvatnu alternativu. Istina, očekuje se da Radovan Pankov dobije ozbiljniju šansu, kao i afirmacija Strahinje Erakovića. Pitanje je šta će biti sa Srđanom Babićem, a tu je i iskusni Nemanja Milunović koji je samo povremeno opravdao velika očekivanja. Degeneka kineskoj ligi svakako približava i činjenica da u najmnogoljudnijoj zemlji sveta ne zauzima mesto stranca, jer ima pasoš Australije.

Šangaj SIPG je prošle sezone zauzeo treće mesto u kineskoj ligi, sa šest bodova manje od šampiona Gunagdžoa Evergrandea. Reč je o timu koji se oslanja najviše na Marka Arnautovića i Brazilca Hulka, ali u odbrani nema nijednog igrača van Kine. Jasno je da je Šangaju za nešto više od trećeg mesta potreban igrač Degenekovih kvaliteta....

Prelazni rok u Kini traje do polovine februara. Međutim, klupko potencijalnog transfera bi brzo trebalo da se odmota. Možda i po povratku Zvezdine ekspedicije sa Kipra.

(FOTO: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara