Mateo Garsija (©Starsport)
Mateo Garsija (©Starsport)

Zvezda pristala, Mateo Garsija odlazi u Aris

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.07.20. | 13:20

„Sve je dogovoreno“, kaže menadžer De Bartolo

Primakao se rastanak Crvene zvezde i Matea Garsije. Štaviše, ako je suditi po rečima njegovog menadžera, ostalo je još samo da Argentinac spakuje stvari i napusti Beograd.

Novi klub krilnog napadača biće Aris iz Soluna, za koji je igrao u sezoni 2018/2019 kao pozajmljeni fudbaler od Las Palmasa, a gde su ga i snimili skauti Zvezde.

Izabrane vesti

Kako tvrdi Alehandro de Bartolo, menadžer argentinskog fudbalera, za grčki portal Sport24, sav posao je napokon završen.

Mateo je od starta želeo da se vrati (u Aris). Jedino što je nedostajalo da se posao završi je saglasnost Crvene zvezde, a napokon smo došli do dogovora. Sve će se završiti u narednih nedelju dana“, rekao je De Bartolo.

Vladala je, inače, prava konfuzija kod Grka oko transfera Matea Garsije. Pošto je za njega zainteresovan i Olimpijakos, kružila je priča da će ga Atinjani kupiti od Zvezde i onda proslediti Arisu na pozajmicu. Međutim, Sport24 tvrdi da to, ipak, nije tačna informacija i da će Argentinca kupiti Solunjani i da će biti apsolutno i „ceo“ njihov igrač.

Kako pišu grčki mediji, Aris će za Garsiju platiti Crvenoj zvezdi 2.000.000 evra. što je nešto manje od sume koju je srpski šampion dao Las Palmasu prošlog leta kada je dovodio Matea – 2.200.000.

Iako nije ostavio neki naročito veliki trag na Marakani, na 15 utakmica postigao je četiri gola, dok je za dva asistirao, Garsija je svoj transfer isplatio golom u Bernu protiv Jang Bojsa, koji je bio jedan od presudnih za plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona.


tagovi

ArisMateo GarsijaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara