El Fardu Ben i Miloš Mihajlov proletos na kup meču (© Star sport)
El Fardu Ben i Miloš Mihajlov proletos na kup meču (© Star sport)

Zvezda protiv šestorice partizanovaca: Vraća se Sanogo, čeka se Falčineli

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 09:15

Lider igra za uvećanje bodovne prednosti

Mogao bi ciklus između dve reprezentativne pauze da se ispostavi skoro savršenim za Crvenu zvezdu. Ostala je neporažena u 163. večitom derbiju, dobila dve utakmice u Ligi Evrope, a pod uslovoma da savlada Inđiju u poslednjem susretu 14. kola (19 časova, TV Arena sport 1) uvećaće razliku u odnosu na prvog pratioca.

Primila je Vojvodina dva gola u finišu meča sa Metalcem, ostavila dva boda u Gornjem Milanovcu, te ukoliko lider još jednom uzme meru Sremcima (od dosadašnjih pet međusobnih duela dobio četiri) prednost između prvog i drugog tima prvenstva iznosiće osam bodova. Samim tim, pitanje motiva kod crveno-belih ne bi trebalo da se postavlja, uprkos fizičkoj i emotivnoj potrošnji od četvrtka veče kad je savladan Gent.

Izabrane vesti

Mnogo toga je u igri, a sa Inđijom se završava treći ciklus utakmica i o bilo čemu sem o pobedi, ni ne želimo da razmišljamo. Mi smo i protiv Javora mogli da damo tri ili četiri gola, ali takav je bio dan. Nismo realizovali sve ono što smo postigli. Imali smo dobre šanse, ušli ozbiljno u meč, ali bez pobede. Javor je bio škola, ali ne želimo više da „poklanjamo“ bodove, tako da ćemo predano ući u meč sa Inđijom, jer znamo šta nam pobeda donosi”, napomenuo je trener Dejan Stanković, ponovo prinuđen da sastavi tim bez Milana Rodića, pa će priliku na levom beku opet dobiti Marko Gobeljić.

S obzirom da se mladi stručnjak opekao pre dve sedmice kad je mešao sastav, kombinovao i odigrao samo 0:0 sa Javorom, očekuje se da pošalje na teren sve najbolje što ima u ovom trenutku. A trenutak za Zvezdu je odličan. Razumljivo, i za pojedince poput Aleksandra Kataija, Gelora Kange (strelci protiv Belgijanaca), Mirka Ivanića (dobre partije u kontinuitetu), kapitena Milana Borjana (još jednom spasao ekipu)... U prvih 11 se posle dva kola pauze zbog isključenja na stadionu Partizana vraća Seku Sanogo, dok se na Marakani nadaju da bi posle dobrih timskih izdanja Dijego Falčineli opet mogao da zatrese mrežu, iako to nije uradio protiv najvećeg rivala, Javora i Genta.

Koliko komplikovan zadatak očekuje Inđiju može se najbolje videti po podatku da Crvena zvezda retko greši na domaćem terenu. Nedavni remi sa Javorom bio je prvi još od martovskih 0:0 sa Partizanom, dok se četiri i po godine nije desilo da dvaput uzastopno ne dobije ligaški meč u Ljutice Bogdana 1a. Posledično, šanse Zelenih nisu velike.

Zvezda je najveći klub na Balkanu, ali normalno smo trenirali i spremali se u dobroj atmosferi. Zvezda je imala tešku utakmicu, kombinovaće, a mi nećemo odstupupiti od našeg sistema. Izostaće Eliomar, dobio je jak udarac protiv Metalaca i na rehabilitaciji je“, pojasnio je Dejan Čelar, trener Inđije, u čijem sastavu bi trebalo da budu šestorica bivših igrača Partizana.

Počev od golmana Marka Jovičića, preko štopera Miloša Mihajlova i Jovana Krnete (stasao u „Zemunelu“, pa prešao baš u Zvezdu), beka Luke Cucina, veziste Luke Čermelja i krilnog napadača Brane Ilića.


SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

CRVENA ZVEZDA – INĐIJA, 19.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion: „Rajko Mitić“

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Miloš Milanović

Projektovani sastavi

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Eraković, Gobeljić – Sanogo, Kanga – Gavrić, Ben, Katai – Falčineli. Trener: Dejan Stanković.

INĐIJA: Jovičić – Protić, Mihajlov, Krneta, Cucin – Čermelj, Đorđević – B. Ilić, Nešković, Aleksić – Obradović. Trener: Dejan Čelar.

SUPERLIGA - 14. KOLO

Petak

Metalac – Vojvodina 3:3 (1:1)

/Katanić 33, Arambašić 85, Grbović 90+2 - Mrkaić 17, Čović 73, Đuričin 78/

Subota

OFK Bačka – Rad 0:1 (0:1)

/Novaković 23/

Novi Pazar – Zlatibor 1:2 (1:1)

/Sise 39 – Đokić 33, 56/

Proleter – Napredak 1:0 (0:0)

/Babić 50 pen/

Radnički - Radnik 0:1 (0:1)

/Makarić 17/

Mačva - Javor 1:0 (0:0)

/Ortiz 81/

TSC - Mladost 5:0 (3:0)

/Milićević 33, Petković 43, Zec 45, Lukić 80, Banjac 87/

Čukarički - Voždovac 3:2 (1:1)

/Birmančević 26 i 85 penali, Ndijaje 68 - Nišić 38, Putinčanin 58/

Spartak - Partizan 1:2 (0:1)

/Tufegdžić 60 - Asano 34, Šćekić 71/

Nedelja

19.00: (1,15) Crvena zvezda (8,50) Inđija (15,0)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaInđija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara