Zvezda raščišćava gužvu: Vasiljević ide u Proleter

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 08:51

Nova pozajmica za iskusnog čuvara mreže

Kapiten Milan Borjan ima zvanje najboljeg Zvezdinog čuvara mreže u ovom veku. Možda i duže. Njegova alternativa Zoran Popović ima samo jednu izraženu manu, što je stanovnik Marakane u eri pomenutog Milana Borjana. U nekom drugom periodu bio bi neprikosnoven među stativima kluba sa Marakane.

Jasno je što u takvoj konkurenciji Nikola Vasiljević teško može da očekuje značajnu minutažu tokom prolećne sezone. Posebno, što momak sa iskustvom igranja u A reprezentaciji Srbije iza sebe ima težak period. Letos je povredio rame i bio prinuđen na višemesečnu pauzu. Nije dugo bio u takmičarskom ritmu, tako da su nekadašnjem golmanu surduličkog Radnika potrebni minuti kako bi se vratio na pređašnji nivo.

Izabrane vesti

Posao još nije ozvaničen, ali prema pojedinim informacijama Crvena zvezda će Vasiljevića poslati na šestomesečnu pozajmicu u novosadski Proleter. Tim Branka Žigića u ovom prelaznom roku ostao je bez prvog čuvara mreže, pošto je Nikola Perić pojačao Ararat Jermeniju. Taj podatak ubrzao je transfer koji bi papirološki trebalo da bude kompletiran u toku današnjeg dana.

Nikola Vasiljević je stigao iz Radnika leta 2019. godine, uoči drugog Zvezdinog uzleta ka Ligi šampiona. Plaćen je 300.000 evra, ali je posle samo šest meseci poslat na prvu pozajmicu. Upravo u Radnik, gde je pokazao kvalitet.

Očekivalo se da ove sezone bude prva alternativa Milanu Borjanu i brani na mečevima manjeg intenziteta. Međutim, povreda ramena ukočila je njegov napredak. Crvena zvezda je morala da angažuje Zorana Popovića, koji će do kraja sezone imati ulogu Borjanove alternative.

Tokom priprema u Turskoj Vasiljević je branio samo u finišu susreta sa Akademijom Pandev. Još nije zabeležio debi na zvaničnim utakmicama.

 


tagovi

Nikola Vasiljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara