Zvezda se raspucavala pred večiti derbi: Bije Falčineli, bije i Pavkov (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.04.21. | 18:40

Crveno-beli sigurnom igrom slavili protiv Napretka – 4:1

Crvena zvezda je spremna za večiti derbi. Tamo gde su stali pre, učenici Dejana Stankovića nastavili su posle reprezentativne pauze. Suvim kvalitetom i snagom u ofanzivi tradicionalno neugodno gostovanje u Lazarevom gradu, crveno-beli su pretvorili u običan sparing test, lakši trening koji je dobro došao gostima da kvalitetno istrče pre duela sa Partizanom – 4:1. Napredak je odličnim defanzvnim pristupom, kao specijalnom bivšeg člana stručnog štaba crno-belih Milana Đumija Đuričića, pokušao da u nervozu uvede crveno-bele. I delovalo je da će Zvezda i u na kruševačkom pljusku morati dobro da se oznoji za tri boda.

Međutim, odlična markacija u poslednjoj trećini terena pala je u vodu onog trenutka kada je dosuđen penal za Crvenu zvezdu, koji je u pogodak pretvorio Katai. Sa vođstvom u džepu, gostima je bilo mnogo lakše da zidaju igru i rezultat, i na kraju čitav posao reše za 45 minuta. Kao mnogo puta ove sezone. Čelo Dejanu Stankoviću može donekle da nabora podatak da su crveno-beli bez potrebe primili gol, ali je Zvezda ponovo pokazala da ima širok spektar ofanzivnih aduta. Tukao je Falčineli, Katai udarao lažnjake, ponovo se u listu strelaca upisao Milan Pavkov, solidan je kao rezervista bio i Filipo Falko.

Izabrane vesti

Sigurno je da će Dejan Stanković imati velikih, slatkih muka da sastavi startnu postavu za večiti derbi zbog ograničenja broja stranaca i pravila o bonus igračima. Međutim, deluje da će temperamentni stručnjak i protiv Partizana u prvih 11 uvrstiti Sekua Sanoga, po cenu žrtvovanja Bena ili Kange. Opet je Sanogo dominirao u veznom redu i predstavljao pravo obezbeđenje od potencijalnih kontri.

Crvena zvezda je bila u problemu 20 minuta, Napredak se lako branio. Ali posle ubacivanja i centaršuta Gajića, lopta je u ruku pogodila Milana Sprema, a Jovan Šegrt je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Aleksandar Katai.

Zvezdin kreativac je postavio zarez, a tačku na meč na meč u Kruševecu je stavio Dijego Falčineli. Italijan je odlično ispratio jak udarac Ivanića, natrčao na odbitak i postigao deveti prvenstveni pogodak.

Sa odličnim Sanogom, pristojnim Veljkom Nikolićem i uvek opasnim Ivanićem i Kataijem, Crvena zvezda je zaključala loptu na teškom terenu Napretka. Domaćin, lišen pomoći Saše Marjanovića, nije mogao pošteno da priđe Borjanu. Pokušaj Kočića bio je prvi i jedini pokušaj sastava Milana Đuričića u prvom poluvremenu. Vrlo deprimirajuće za sve, jer je to praktično bila utakmica na jedan gol.

Uvideo je Dejan Stanković na poluvremenu da može već da se posveti pripremi 164. večitog derbija. Ostavio je u svlačionici Sekua Sanogoa i Aleksandra Kataija kako bi im sačuvao svežinu za duel u sredu. Napredak je delovao nešto ofanzivniji, čak preko Kočića uspeo da uputi udarac u okvir gola u 60. minutu. Zvezda je sa druge strane igrala bez mnogo rizika. Pretvorio se meč u Kruševcu u otaljavanje posla, ali je šampion želeo da što pre reši pitanje pobednika.

Udeo u 17. vezanom trijumfu imao je Italijan Filipo Falko. Bivši igrač Lečea je odlično izveo slobodan udarac, Živković je uspeo da interveniše, ali je Ben kao mnogo puta do sada bio na pravom mestu.

Za nešto ofanzivniji pristup u nastavku domaćin je nagrađen pogotkom bivšeg igrača Crvene zvezde Luke Milunovića. Ali to je bilo sve od domaćina. Odličan prolećni niz nastavio je Milan Pavkov, pošto je levom nogom pogodio dalji ugao praktično posle prvog dodira.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 1:4 (0:2)

/Milunović 73 - Katai 21 pen, Falčineli 26, Ben 71, Pavkov 76/

Gradski stadion u Kruševcu

Igra se bez publike

Sudija: Jovan Šegrt

NAPREDAK (4-2-3-1): Živković - Marinković, N. Milovanović (od 82. Đeković), Mršić, Spremo (od 82. Laban) - Zonjić, Kostić - Čečarić, Kočić, Milošev - Bačanin.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Gajić - Sanogo (od 46. Petrović), Nikolić - Ivanić (od 69. Simić), Katai (od 46. El Fardu Ben), Gavrić (od 69. Falko) - Falčineli (od 76. Pavkov).

SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:0 (1:0)

/Banjac 33, Lukić 89/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Mrkaić 67/

Voždovac - Mačva 0:0

Mladost - Radnički 4:1(0:0)

/Bojović 62, 71, Jovanović 74, 84 - Trifunović 82/

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)

/Jovanović 8, 30, Savić 47, 58, Tanasijević 54 - Šimura 45+2/

Nedelja

Inđija – Rad 1:0 (0:0)

/Bastajić 63/

Javor – Bačka 1:1 (0:1)

/Luković 77p - Pantić 4/

Radnik – Zlatibor 2:1 (0:0)

/Makarić 57p, 59 – Krstić 82/

Napredak - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Milunović 73 - Katai 21 pen, Falčineli 27, Ben 71, Pavkov 76/

19.05: (1,17) Partizan (7,50) Metalac (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićDijego FalćineliMirko IvanićAleksandar KataiMilan PavkovEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara