Naser Điga (Star sport)
Naser Điga (Star sport)

Zvezda smanjuje broj stranaca: Naser Điga dobija srpski pasoš

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 10:27

Najava da će štoper iz Burkine Faso biti otkupljen na kraju sezone

Crvena zvezda trenutno nema problem viška stranaca pošto većina njenih legionara ima srpske ili pasoše neke od zemalja EU. Ali bi mogla da ga ima u letnjem prelaznom roku i sledećoj sezoni pa je zato već počela da priprema teren za tu situaciju.

Kako otkriva Sport Klub, Naser Điga je u procesu dobijanju srpskog pasoša. Štoper iz Burkine Faso je letos stigao u Zvezdu na pozajmicu iz Bazela vrednu 200.000 i opciju otkupa za 2.000.000 evra. Očigledno da je zadovoljio jer klub ne bi jurio srpsko državljanstvo za njega da nema nameru da ga otkupi do 15. maja kada ističe rok za izjašnjavanje Bazelu.

Izabrane vesti

Prema pravilniku u Superligi Srbije, svaki tim na terenu može da ima najviše četvoricu stranih fudbalera koji nemaju pasoše zemalja EU. U ovom momentu Zvezda ima četvoricu takvih fudbalera i nije u problemu. Pored Đige, to su još Im Beom Hvan, Peter Olajinka i Šerif Endiaje. Problem viška stranaca je rešen još nedavno kada je srpski pasoš dobio Osman Bukari i trener Vladan Milojević sada nema glavobolje da li nekog stranca mora da ostavi na klupi. Srpske pasoše odranije imaju i Gelor Kanga, Marko Stamenić, Miloš Degenek i Aleksandar Dragović, dok državljanstva zemalja iz EU imaju Žan Filip Kraso (francusko) i Omri Glazer (rumunsko).

U prošlosti su od Zvezdinih legionara pasoše Srbije pored pomenuih Kange i Bukarija dobijali i El Fardu Ben, Edmund Ado i Seku Sanogo. Sa nacionalizacijom Đige, Zvezdi se otvara manevarski prostor u letnjem prelaznom roku da dovede makar još jednog stranca bez pasoša EU. U zavisnosti od statusa Krasoa, Hvana i Endijaea, možda i još nekog...



tagovi

Naser Điga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara