ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Stari izgled veznog reda, opet mala dilema na desnom beku

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 20:18

Eraković siguran starter, samo je pitanje na kojoj poziciji...

Velikih izmena u timu, strategiji i postavci neće biti. Novi trener Crvene zvezde Miloš Milojević veruje da će njegov tim u prvom ovosezonskom večitom derbiju biti za jotu disciplinovaniji kada je reč o defanzivnoj postavci, i da će mu takva partija biti dovoljna za pozitivan rezultat u Humskoj.

Jasno je da bi bio veliki rizik da Miloš Milojević promeni kompletan krvotok tima, koji je uigravan tokom pripremnog perioda, i da bi takav korak doveo možda i do anarhije u svim linijama tima. Meč protiv Javora poslužio je kao besplatan kasting, ali će se Crvena zvezda na “neprijateljskoj teritoriji” vratiti starom izgledu veznog reda.

Izabrane vesti

I čini se da će Miloš Milojević pitanje klasičnog zadnjeg veznog, odnosno osigurača, rešiti rehablitacijom Seku Sanogoa. Bivši reprezentativac Obale Slonovače trebalo bi da čuva leđa Geloru Kangi i prepoznatljivim referencama popuni nekada velike rupe u Zvezdinom sistemu. Istina je da Sanogo nije u potrebnom ritmu, da je ove takmičarske godine počeo samo dve utakmice, ali je igrač koji je bio važan faktor uspeha u prethodnom periodu. On bi trebalo da bude ključan u dobijanju duela, odnosno osvajanju “drugih lopti”, što je jedna od bitnijih stavari u svim mečevima između Partizana i Crvene zvezde.

Sanogo će igrati u tandemu sa Gelorom Kangom, što znači da će se na klupu preseliti Kings Kangva. Ali će sasvim sigurno dobiti minutažu u nastavku.

Tu će biti Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, dok će i pored problema sa nožnim prstom napad predvoditi Aleksandar Pešić. Teško da će prvi napadač crveno-belih izdržati 90 minuta na terenu u Humskoj, s obzirom da nije trenirao između mečeva protiv Makabija, te da je revanš igrao uz pomoć tableta protiv bolova. Sada će dobiti injekciju. Pitanje je ko će u datom trenutku zameniti popularnog Šilju. Ohi je završio mandat u Ljutice Bogdana, Kulibali je tek stigao.

Ovakav izgled napadačke strukture Crvene zvezde, jasno pokazuje da će mesto bonusa zauzeti Strahinja Eraković. Samo je pitanje kakvu mu je ulogu namenio novi trener Miloš Milojević.

”Za mene je Eraković štoper, znamo svi da tu može najviše da pruži”, poručio je Milojević posle meča sa Javorom.

Odlično je Eraković u prolećnim derbijima delovao u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem. Crveno-beli za 180 minuta nisu primili gol od Partizana, što bi mogla da bude ideja vodilja novog šefa stručnog štaba.

U slučaju da se to desi mesto kraj desne aut linije zauzeće Marko Gobeljić. Mada, kao i njegov prethodnih Miloš Milojević, na toj poziciji ima ozbiljnu dilemu.

U sluačju da Eraković ostane u centralni, šansu će ponovo dobiti Marko Gobeljić. Mada je trenutno realnija opcija da zbog dobrih Partizanovih prekida igra Nemanja Milunović, te da Erakovića ponovo gledamo na neprirodnoj poziciji.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.


tagovi

Mozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara