PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Teško da ima mesta za Natha i Fejsu, Petrić vraća sistem sa trojicom štopera

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.08.22. | 19:44

Malo drugačija uloga za novajliju Traorea, Jović najbliži statusu bonusa...

Ono u Kragujevcu je bio samo pokušaj optičke varke – vraća se Partizan na evropski model. S obzirom da su u Humskoj 1 identifikovali 168. večiti derbi najzahtevnijom utakmicom od početka sezone logično je da je tretiraju kao susret grupne faze UEFA takmičenja, shodno tome će u četvrtak od 20 časova (TV Arena Premium 1) istrčati u formaciji prezentovanoj tokom dvomeča sa Hamrunom u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Kakve su informacije sa crno-bele strane Topčiderskog brda, sve ukazuje da će se Gordan Petrić vratiti na sistem sa trojicom štopera. Premijerno ga je upotrebio tokom beogradskog susreta sa Maltežanima, vratio mu se u Sredozemlju, te bez obzira što je posle toga prekomponovao odbranu i opredelio da na gostovanju Radničkom 1923 ispred Aleksandra Popovića budu četvorica u liniji, sad će još jednom doći do zaokreta. Posledično tome, trojica centralnih defanzivaca će biti Svetozar Marković, Igor Vujačić i Siniša Saničanin. Njihov zadatak biće vraški težak, da probaju da uštopuju navalu Crvene zvezde, koja je u dosadašnjem toku Mozzart Bet Superlige bila izuzetno produktivna, dala je 25 golova na šest utakmica i svestan činjenice da lider ima moć u ofanzivni, Petrić će na derbi izaći sa pojačanom odbranom. Pokušaće dodatno da je upotpuni bekovima, desno će Marko Živković, levo Slobodan Urošević, čija misija će biti orijentisana na zaustavljanje bočnih fudbalera protivnika, kao što su Aleksandar Katai, Stefan Mitrović i Osman Bukari.

Izabrane vesti

Ideja sa trojicom štopera znači da će ostatak tima morati da se prepakuje u odnosu na meč na „Čika Dači“. Pre svega kad je u pitanju centralni deo terena. U sistemu Gordana Petrića za one jače utakmice nema mesta za Bibarsa Natha i to je jasno bez obzira na pokušaj manevra novog trenera kako Izraelac može da izdrži 90 minuta. Možda i može, ali da počne dve utakmice (igrao sve vreme u Kragujevcu) gotovo je neizvodljivo. Pogotovo ne u ovom modelu, koji zahteva dosta trčanja napred-nazad i zato je izglednije da šansu od početka dobiju Patrik Andrade i Hamidu Traore u vezi. S tim što bi novajlija iz Giresunspora mogao da se pomeri koji metar napred u odnosu na debitanski meč, da pokuša loptama u prostor da pronađe sunarodnika Fusenija Dijabatea.

Takva postavka bi „vezala“ za klupu Ljubomira Fejsu. Zimski povratnik u Humsku jeste odigrao po 90 minuta svih međunarodnih utakmica, međutim, prošle sedmice je bio toliko loš da bi predstavljalo veliko iznenađenje da se nađe među starterima. Čak ima više rezona da, kako se utakmica bude bližila kraju, iskustvo Fejse i Natha bude od koristi Parnom valjku u drugom poluvremenu, da stanu na loptu i(li) podele pas, zavisno šta bude potrebno ekipi.

Dileme u špicu nema: Rikardo Gomeš izgleda kao fudbaler koji bi se i jednom nogom zaleteo na protivničku odbranu, a kako je već dao sedam golova na deset utakmica jasno je da će biti najveća pretnja Milanu Borjanu. U ofanzivi će imati podršku Dijabatea, za koga Rikardo kaže da su uspostavili dobru konekciju i Grobari se nadaju da će stranci biti efikasniji kao na prethodnom meču u Humskoj.

Sam Petrić je u poslednjem obraćanju javnosti rekao da zna 90 odsto tima, međutim, napomenuo da se premišlja kome od bonusa da pokloni poverenje. Dosad je tu ulogu uglavnom obavljao Mihajlo Petković, protiv TSC-a u mandatu Ilije Stolica - Kristijan Belić, međutim, čini se da je statusu obaveznog fudbalera mlađeg od 21 godine najbliži Nemanja Jović. Pre svega što ima više iskustva od ostalih kandidata za mesto bonusa i što je napokon raskrstio sa povredama. Što ne znači da je „zakucan“, ipak je poslednja Petrićeva.

Kad je bonus u pitanju, postoji i druga opcija. I pominjali smo je jutros, da u veznom redu krene Belic i tako omogući Kvinsiju Menigu da igra levo krilo. Nimalo jednostavan zadatak pred Petrićem, koji tako možda dobija napred, ali se postavlja pitanje stabilnosti na sredini.

Partizan bi u 168. večitom derbiju trebalo da zaigra u formacijskom rasporedu 3-4-2-1: Popović – Marković, Vujačić, Saničanin – Živković, Andrade, Traore, Urošević – Dijabate, Jović – Rikardo.


tagovi

Mozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara