ZVEZDA - TIM ZA HAIFU: Sanogov pendrek za Šerija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 18:39

Bivši reprezentativac Obale Slonovače drugi put u startnoj postavi tokom kvalifikacija, Kings Kangva se seli na klupu

Biće entuzijazma, poleta, naleta, euforije i optimizma... Svega ovog biće sutra oko 21 čas na najvećem srpskom stadionu. I sasvim je razumljivo što će Marakana obojena u crveno-belo tražiti brzi gol i ekspresno patosiranje Makabija iz Haife.

Međutim, najviše će morati da bude pameti. Na teži način, posle iskustva u Haifi, Crvena zvezda je naučila šta sutra ne sme da radi. Šampionu Izraela je ofanzivnom postavom, koja dominira u Mozzart Bet Superligi, ostavljeno mnogo prostora. Sasvim dovoljno da crveno-beli prime tri gola, prvi put od marta.

Izabrane vesti

Jasno je da su, i pored sumnjivih odluka defanzivnog reda, igrači Crvene zvezde podbacili u maneveru. Makabiju je koristio velike benefite nešto slabijeg defanzivnog kvaliteta tandema Kangva-Kanga i licem napadao odbranu crveno-belih. Bilo je tu i centaršuteva bez bloka.

Velike rupe u Zvezinim linijama trebalo bi da pupuni Seku Sanogo. Izgubio je bivši reprezentativac Obale Slonovače status ove takmičarske godine, odnosno zabeležio je samo jedan start, protiv Pjunika u Jerevanu. Odlučio se Stanković za drugačiju koncepciju veznog reda i Sanogu dao samo 159 minuta.

Međutim, iz mnogo razloga Sanogo je potreban u sutrašnjem meču. Jedini prirodni oduzimač lopti u veznom redu Crvene zvezde trebalo bi da zaštiti štopere crveno-belih od brze igre Makabija. Ujedno i popuni rupe koje su viđene pre pet dana u Izraelu. Imao je Sanogo neke bravorozne partije u Evropi. Posebno protiv Brage, vrlo dobar je bio i dvomeču sa Rendžersom, uspešno je odrađivao i večite derbije. Ipak, trenutno nije u takvom ritmu. Ali je preko potreban, kako bi snagom i agresijom donekle neutralisao polje delovanja Makabijevom kreatoru Šeriju.

Ujedno Sanogo će biti potreban i kod takozvanih “drugih lopti”, što je bio osnovni problem Crvene zvezde u Izraelu. To je detektovao i Dejan Stanković, što jasno pokazuje da je blizu odluke da poverenje ukaže sepcijalcu iz Obale Slonovače. Uz sve to Sanogo može da pomogne u skok igri i preventivnim postavljanjem omogući lakši posao Milunoviću i Dragoviću.

Ulazak Sanoga u startnih 11 imaće za posledicu nešto agresivniji, ali i sporoji vezni red. Bez Kingsa Kangve. Bivši član Arsenala iz Tule nametnuo se na početku sezone kao jedan od ključnih igrača. Postigao je već tri gola, upisao isto toliko asistencija, ali je defanzivno podbacio. Nije bio siguran ni u prenosu lopte. Sve nabrojano ne znači da će Kangva otpisan, sigurno je da će njegova energija biti iskorišćena u pojedinim delovima meča. Možda već od poluvremena.

Ostatak postave biće identičan onoj u Haifi. Ali mogli bismo da vidimo neki specijal Dejana Stankovića i određena pomeranja unutar sistema. Crvena zvezda je napravila preokret u Haifi, posle lošeg početka, nakon što je Dejan Stanković napravio određenme korekcije. Povukao Mirka Ivanića malo unazad, zarotirao Pešića i Bukarija...

Kako bilo, igrači Zvezde moraće da stoje znatno bliže rivalu. Pre svega kada govorimo o Šeriju i Hazizi.


tagovi

Tjaron ŠeriKings KangvaSeku SanogoDejan StankovićFK Crvena zvezdakvalifikacije za Ligu šampionaLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara