©Starsport
©Starsport

ZVEZDA – TIM ZA JANG BOJS: Počinje Nedeljković, dilema u veznom redu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 21:29

Crveno-beli u formaciji 4-2-3-1

(od specijalnog izveštača iz Berna)

Da stvari pojednostavimo: i u danu izvlačenja grupa za Ligu šampiona bilo je jasno da će gostovanje u Bernu biti jedna od ključnih tačaka za Baraka Bahara i srpskog šampiona. Očekivalo se negde da crveno-beli u boljem raspoloženju dođu na noge Jang Bojsa, možda sa kojim bodom više, ali sigurno sa boljim utiskom u domaćem prvenstvu.

Izabrane vesti

Ali sve to može da postane nevažno ukoliko se crveno-beli vrate u Beograd sa tri boda. Najavio je šef stručnog štaba Crvene zvezde Barak Bahar promene u timu, drugačiji mentalitet i ekipu koja će biti značajno agreisivnija na suparničkoj polovini.

Šta to znači u praksi? Izvesno je da će tim Crvene zvezde na Vankdorf stadionu ličiti na onaj koji je u prethodnoj prvenstvenoj rundi savladao Vojvodinu. I da će u Švajcarskoj veliko veče u karijeri imati mladi desni bek Kosta Nedeljković. Momak iz Smedereva ući će u maloborjno društvo maloletnika koji su u Zvezdinoj istoriji imali ulogu startera u velikim evropskim mečevima. Kao nekada Vladimir Petrović Pižon ili Dejan Stanković.

Očigledno je da je Barak Bahar shvatio prostu fudbalsku matematiku da je najbolje da na poziciji desnog beka igra desni bek. Imaće Kosta Nedeljković manjak iskustva, ali se bar donekle ispekao u dvomeču sa Lajpcigom, kada je ulascima u drugom poluvremenu dizao intenzitet igre srpskog šampiona. I to u direktnim duelima sa Raumom.

Crvena zvezda će igrati u formaciji 4-2-3-1. U postavu se na levom boku vraća Rodić posle preležanog virusa. Najviše dilema ima u veznom redu. Moguće je i vrlo verovatno da će Barak Bahar posegnuti za sličnom konfiguracijom veznog reda kao u Novom Sadu. A to znači da bi u isto vreme na terenu mogli da vidimo Stamenića, Hvana i Gelora Kangu. Gabonac se u poslednje vreme izborio za ulogu startera, praktično identičan status kao u trenerskoj eri Dejana Stankovića. Njegovo pojavljivanje u startnoj postavi predstavljalo bi veliki rizik. Iz više razloga, brzi teren na veštačkom terenu u Bernu sigurno ne bi bio saveznik Zvezdinog veziste. Bez obzira što je u meču sa Lajpcigom u Beogradu imao zapažen ofanzivan učinak, Kanga je patio u duelima sa fizički moćnijim igračima. A takav pojedince u timu ima i Rafael Viki.

Šansu u veznom redu, u slučaju da se Barak Bahar odluči za oprezniju varijantu, dobio Srđan Mijailović.

Mirko Ivanić će biti na krilu, dok je neupitno učešće Šerifa Endijaja i Osmana Bukarija.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić – Stamenić, Hvan – Bukari, Kanga, Ivanić – Endijaj.



tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampionaJang BojsKosta Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara