Zvezda u “engleskoj nedelji” i lagani zalet za Pirej

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.12.19. | 09:55

Crveno-beli u Lučanima (15.00, Arena Sport 1) nastavljaju put ka jesenjoj tituli u Srbiji

Pred fudbalerima Crvene zvezde je "engleska nedelja" u kojoj će kroz tri utakmice u sedam dana pokušati da zaokruže lepu jesen koju su obeležili Liga šampiona i nastavak dominacije u Superligi. Pre nego što srpski šampion u svojevrsnom finalu protiv Olimpijakosa odluči o svojoj sudbinu na međunarodnoj sceni, valjalo bi uspešno preskočiti dve domaće prepreke, a prva očekuje crveno-bele već danas od 15 časova protiv Mladosti u Lučanima.

Debakl u sudaru s Bajernom (0:6) je donekle zaboravljen trijumfom protiv Voždovca od 2:0, iako je bilo kontroverze (vodeći gol Marina iz ofsajda). Tim Vladana Milojevića ima zadatak da nastavi da korača trijumfalnom stazom u Lučanima i kako bi u dobrom raspoloženju dočekao gostovanje u Pireju.

Izabrane vesti

Gledajući statistički poslednja ostvarenja u prvenstvu, Zvezda je bezbrižna. Mreža Milana Borjana se nije tresla na prethodna tri susreta.

Međutim, bila su to izdanja daleko od maksimuma ovog tima i to će biti prioritet danas - da se popravi utisak.
"Uopšte ne mislim na poslednjeg protivnika u Ligi šampiona. Meč u Lučanima mi je jako bitan, kao i Spartak, protivnik za vikend u prvenstvu. Ima vremena za Olimpijakos", poručio je trener Vladan Milojević.

Kormilar crveno-belih ponovo će promešati sastav, a priliku će dobiti pojedinci poput Muhameda Bena koji nije licenciran za Evropu. Neće u timu biti Van La Pare (bolovi u leđima), Vulića (povišena temperatura), Milunovića (stomačni virus) i Boaćija koji je takođe povređen.

Njih je stručni štab poštedeo treninga iz predustrožnosti jer je meč u Pireju iza ćoška, ali nema dileme da oni koji uskoče umesto njih imaju obavezu da podignu nivo igre. 

Ohrabrenje predstavlja i podatak da se posle gotovo mesec dana u trenažni proces vratio Milan Pavkov koji se nalazi u kombinaciji za sastav. Za ulogu startera verovatno je rano, ali treba ga očekivati u nekom trenutku na terenu u drugom poluvremenu kako bi se zagrejao za Pirej gde bi mogao da bude važan adut. Moguće je da će Marko Marin opet odmarati, a da će ulogu vođe na terenu preuzeti "rehabilitovani" Mirko Ivanić koji polako vraća poverenje trenera.

Što se tiče Zvezdinog rivala, Mladost iz Lučana ima sigurno ambiciju da posle Partizana obori na pleća i drugog velikana sa Topčiderskog brda. Ekipa iz Dragačeva igra vrlo promenljivo ove jeseni. U poslednjem kolu su slavili na gostovanju Proleteru (1:0), ali su kod kuće vrlo neubedljivi. Izgubili su od TSC-a i Napretka, i to bez postignutog gola. 

Crvena zvezda je u prvom delu prvenstva lako izašla na kraj s Lučancima. Slavila je sa 2:0 na Marakani golovima Vulića i Jevtovića. Zanimljivo je da će ovo biti šesti duel ovih ekipa u kalendarskoj godini. Šampion je slavio pet puta, dok je revanš polufinala kupa završen bez golova.


MLADOST LUČANI - CRVENA ZVEZDA (15.00, Arena Sport 1)

Stadion: Mladosti
Kapacitet: 5.944.
Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

MLADOST (4-4-2): Zečević - Andrić, Šatara, Sinđić, Mićević - Pavlović, B. Milošević, Radivojević, Jovanović - Bojović, Odita.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Petrović, Jovančić - Ben, Ivanić, Vukanović - Tomane.


SRBIJA 1 – 19. kolo

Sreda
13.00: (2,25) Inđija (3,10) Rad (3,50)
15.00: (2,00) Čukarički (3,40) TSC (3,90)
15.00: (10,0) Mladost Lučani (6,50) Crvena zvezda (1,25)
15.00: (2,85) Voždovac (3,30) Radnički Niš (2,50)
17.00: (1,18) Partizan (7,75) Napredak (13,0)
17.00: (1,85) Spartak Subotica (3,45) Proleter Novi Sad (4,50)
17.00: (2,85) Mačva (3,10) Javor (2,60)
17.00: (1,35) Vojvodina (5,00) Radnik Surdulica (9,00)

*** kvote su podložne promenama

 

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara