©AFP
©AFP

Zvezda u Ligi šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom

čet. 31.08.23. | 18:45

Poznat izhod šreba u Monaku

Crvena zvezda je dobila protivnike na žrebu za Ligu šampiona za sezonu 2023/2024. Srpski šampion će igrati u grupi G i rivali će joj biti Mančester Siti, Lajpcig i Jang Bojs.

Crveno-beli su dobili vrlo aktivnu grupu, sa aktuelnim prvakom Evrope, trećeplasiranim timom Bundeslige iz prošle sezone i šampionom Švajcarske, verovatno najpoželjnijim protivnikom iz četvrtog šešira.

Čini se da rukovodstvo Crvene zvezde ima razloga za zadovoljstvo, pošto su će Beograđani ugostiti skupoceni sastav Đozepa Gvardiole, ali i protivnike sa kojima može da se nadmeće za evropsko proleće. Tu se pre svega misli na Jang Bojs, koji je ostao u lepom sećanju pristalicama najtrofejnijeg srpskog kluba, s obzrom da je u sezoni 2019/2020. eliminisan u plej-ofu elitnog takmičenja zahvaljujući golovima u gostima.

Satnica i termini odigravanja mečeva biće poznati ili kasnije večeras ili najkasnije sutra ujutru.

Zanimljivo, Crvena zvezda je i u prethodnom učešću u Ligi šampiona u sezoni 2019/2020. za protivnike u grupi imala engleske i nemačke klubove. To su bili Totenhem (0:4, 0:5) i Bajern Minhen (0:3, 0;6), protiv kojih crveno-beli nisu uspeli da postignu ni gol. Kada se uporede ovogodišnji rivali, a pre svega Lajpcig, jasno je da je srpski šampion sada za nijansu bolje prošao. Svakako je i Olimpijakos predstavljao nešto težeg rivala u odnosu na Jang Bojs.

Ono što je izvesno jeste da je Barak Bahar već skautirao švajcarskog šampiona, s obzirom na to da je Jang Bojs u plej-ofu pre nekoliko dana eliminisao upravo njegov bivši tim, Makabi iz Haife. Teško je reći da su Švajcarci bili bolji u tom dvomeču, ali su u revanšu iskoristili praktično svaku svoju priliku i domogli se toliko željenog učešća u Ligi šampiona.

Najatraktivnija grupa u ovogodišnjoj Ligi šampiona biće grupa G, u kojoj se nalaze Pari Sen Žermen, Borusija Dortmund, Milan i Njukasl. Sveci, barem na prvi pogled, deluju kao najveći favorit, ali će im biti prilično teško da to i dokažu na samom terenu. Deluje da se neće voditi samo žestoka bitka za plasman u osminu finala, već i za treće mesto koje seli u nokaut fazu Lige Evrope.

Bajern i Mančester junated će biti favoriti u grupi A, mada se ne sme otpisivati ni šampion turske Galatasaraj. U grupi B će biti veoma aktivno, s obzirom da su tu Sevilja, Arsenal, PSV i Lans. Braga i Union Berlin bi trebalo da se bore za treće mesto u grupi C, gde su favoriti Napoli i Real Madrid. Benfika i Inter su blagoj prednosti u grupi D, ali će i Salcburg i Sosijedad tražitoi svoju šansu. Biće zanimljivo videti ko će proći dalje u grupi E, gde su Fajenord, Atletiko Madrid, Lacio i Seltik, dok su u grupi H u ulozi favorita Barselona i Porto, dok će Šahtjor i Antverpen vrebati iz prikrajka.



tagovi

žreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara