Popović letos na kontrolnom meču sa TSC-om (© Star sport)
Popović letos na kontrolnom meču sa TSC-om (© Star sport)

Zvezda u Pančevu bez čoveka kome Bahar najviše veruje

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 10:52

Glazer otišao u Izrael, šansa Zoranu Popoviću

Ostala je Crvena zvezda iznenada bez Omrija Glazera. Iznenada da, ali isto tako i planirano, jer je Izrelac dobio dozvolu kluba da se odazove pozivu reprezentacije te države, u završnici kvalifikacija za Prvenstvo Evrope narednog leta u Nemačkoj. Crveno-beli su ispoštovali želju startnog čuvara mreže da bude na raspolaganju selekciji, iako su komotno mogli da se pozovu na činjenici da prva dva meča nisu u redovnom FIFA terminu.

Razlog je taj što je UEFA usled ratnih dejstava u pojasu Gaze, odložila utakmice oktobarskog ciklusa sa Kosovom i Švajcarskom i smestila ih u termin koji prethodni novembarskom. Prvi od tih duela je na programu u nedelju u Prištini, a dan ranije prvak Srbije igra protiv Železničara, što znači da će na gostovanje u Pančevu bez Galzera, koji će u deset dana braniti četiri utakmice (još protiv Rumunije i Andore).

Izabrane vesti

Na prvi pogled, ne bi trebalo njegovo prisustvo da se primeti, ali već na drugi... Glazer je fudbaler od najvećeg poverenja Baraka Bahara, o čemu svedoči podatak da je branio na svim utakmicama od početka sezone. Na svakoj u Mozzart Bet Superligi, na uvodne četiri u Ligi šampiona, a čak i protiv Trajala u Kupu Srbije. Posledično tome, slupio je najviše minuta od svih u Zvezdinom dresu (1575) i bilo bi ih više da protiv IMT-a nije preventivno zamenjen početkom drugog poluvremena, pošto je osetio nelagodnost.

Tad je u nastavku branio Zoran Popović, od koga se očekuje da protiv još jednog debitanta u eliti stane među stative i obezbedi siguirnost Crvenoj zvezdi. Biće to prilika da iskusni čuvar mreže počne prvu utakmicu još od 21. maja kad je protiv Voždovca branio na krovu Tržnog centra „Stadion“.

Sa jasnim zadatakom da pokuša da zaustavi trend neuobičajeno velikog broja primljenih golova Baharaovg tima. Na poslednje četiri prvenstvene utakmice svako je makar po jednom matirao Zvezdu. Nije baš u skladu sa šampionskim ambicijama.


tagovi

Omri GlazerFK Crvena zvezdaZoran Popović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara