Janik Eduardo postiže gol protiv Zvezde (©YouTube)
Janik Eduardo postiže gol protiv Zvezde (©YouTube)

Zvezdaši su videli koliko je opasan "bikčić" Eduardo, ali za njega još nema mesta u prvom timu Lajpciga

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 13:41

Sedamnaestogodišnji Holanđanin privlači pažnju sjajnim igrama u Ligi šampiona za omladince

Janik Eduardo, čovek brazilskog imena, rođen u Češkoj, a mladi reprezentativac Holandije. Navijači Crvene zvezde, koji su gledali omladinski tim crveno-belih protiv RB Lajpciga u Ligi šampiona za mlade, na delu su videli njegov potencijal. U Beogradu je bio strelac jedinog gola, pobedom sa 1:0 Bikovi su eliminisali ekipu koju trenira Nenad Milijaš iz borbe za nastavak takmičenja. Bio je taj gol dovoljan da i trener prvog tima RB Lajpciga Marko Roze počne da obraća pažnju na 17-godišnjeg napadača.

Nekadašnji kadet holandskog NEC-a je u Nemačku stigao prošlog leta za obeštećenje od 100.000 evra. Prepoznali su ga skauti Red Bulove franšize, a poslali su ga u omladinski tim Lajpciga. Ovaj 193 centimetra visoki napadač, koji jače igra levom nogom, eksplodirao je ove sezone. Gol protiv Zvezde mu je bio četvrti u omladinskoj Ligi šampiona, dok je u domaćem prvenstvu dao sedam golova i imao tri asistencije.

Izabrane vesti

O Eduardu je veoma pozitivno pričao trener omladinskog tima Lajpciga Sebastijan Hajdinger.

Janik je veoma interesantan fudbaler, koji definitivno ima potencijal na i sledeći korak napravi kod nas. Mogao bi da bude još bolji ako popravi igru glavom“, smatra Hajdinger.

Letos je Eduardo bio sa prvim timom na pripremama u Abu Dabiju. Uživo je video šta treba da radi da bi dobio šansu na seniorskom nivou. Direktor omladinske škole Manuel Baum ipak ne bi da ga požuruje.

Za mladog igrača skok iz juniorskog fudbala u tim iz Lige šampiona je izuzetno težak i opasan. Sa fudbalerom njegovih godina ekstremno je važno da imate strpljenje. Eduardo je fokusiran i ako nastavi da radi ovako, dočekaće šansu. On je jedan od igrača iz naše akademije za koje kažemo da imaju ogroman potencijal“, istakao je Baum.

U prvom timu Lajpciga trenutno se nalaze četvorica klasičnih napadača – Jusuf Poulsen (29), Timo Verner (27), Lois Openda (23) i Benjamin Šeško (20). Verner i Poulsen su vezani ugovorom sa Bikovima do leta 2026, a Openda i Šeško do 2028. godine. Ne deluje da će se u skorije vreme napraviti prostor za Eduarda...



tagovi

Janik EduardoRB LajpcigFK Crvena zvezdaMarko Roze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara