Nemanja Radonjić (©AFP)
Nemanja Radonjić (©AFP)

Zvezdi propao prvi bonus od Radonjića: Marselj jeste igrao Ligu šampiona, ali ništa od 500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.10.20. | 09:21

Jer beše tu i mali preduslov

Fiksno 12.000.000 evra – deo je doduše išao Romi – ali i bonusi koji su mogli da ukupnu cenu transfera Nemanje Radonjića dodatnu dignu. Mogu i dalje da budemo precizni, ali prvu tranšu premija od 500.000 evra Crvena zvezda neće dobiti, iako se Marselj plasirao u Ligu šampiona što je bio jedan od uslova.

Podsetimo, za svaki plasman Olimpika u elitno evropsko takmičenje crveno-beli bi trebalo da dobiju tih pola miliona evra i važi to sve do 2023. kada Radonjiću ističe prvi ugovor na Velodromu. Ali ima tu jedna caka.

Izabrane vesti

Preduslov da u Ljutice Bogdana legne tih 500.000 evra jeste da srpski reprezentativac u sezoni u kojoj je izboren plasman u Ligu šampiona odigra bar 45 minuta u 50 odsto utakmica. A to nije bio slučaj. Jer iako je imao nekih sjajnih izdanja, posebno u finišu sezone, uglavnom je ulazio kao džoker sa klupe da brzinom promeni ritam meča kad je rival već isrcepljen. Pa ako računamo sva takmičenja: Radonjić je prošle sezone samo 12 puta na terenu proveo 45 i više minuta.

Propalo dakle, bar za prvu sezonu. A nažalost po Radonjića i Crvenu zvezdu, nije dobro krenulo ni u ovoj drugoj. Jer u prvih šest kola Lige 1 samo jednom je Radonjić odigrao više od 45 minuta.


tagovi

Nemanja Radonjić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara