©Starsport
©Starsport

Zvezdin golman ispred Bajernovog: Hijerarhija je jasna, Glazer je fantastičan

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 11:13

Selektor Izraela u superlativima govorio o čuvaru crveno-bele mreže

Izraelski reprezentativni golmani su ovog leta doživeli značajne iskorake u karijerama, te je Omri Glazer postao standardna jedinica Crvene zvezde, dok je nešto manje od dva meseca kasnije zapažen transfer realizovao i Danijel Perec, novi član Bajerna. Iako je doskorašnji član Makabi Tel Aviva prešao u redove nemačkog giganta za 5.000.000 evra i tako postao jedna od glavnih tema u svojoj državi uoči kraja prelaznog roka, selektor Izraela Alon Hazan nije promenio stav po pitanju prvog izbora među stativama, čak je i istakao kvalitete golmana Crvene zvezde.

Izabrane vesti

"Danijel Perec je napravio ogroman iskorak za izraelski fudbal, smatram da nismo imali sličan transfer, čak ni približan. Bio je odličan golman i pre odlaska iz Makabi Tel Aviva, ali je Glazer odradio odličan posao na svim prethodnim utakmicama, a i takođe je napravio veliki iskorak prelaskom u Crvenu zvezdu. Raduje napredak obojice golmana, ali je barem sada hijerarhija jasna. Glazer je fantastičan golman", istakao je Alon Hazan.

Selektorovi komplimenti izazvali su zadovoljstvo kod Zvezdinog golmana koji je ipak istakao da je timski učinak primaran.

"Reprezentacija je iznad svakog igrača. Selektor je odlučio da podmladi reprezentaciju i siguran sam da će nam mladi igrači pomoći. Svi moramo da se dokazujemo. Dobro se pripremamo i želimo da budemo spremni za utakmicu sa Rumunijom u Subotu. Čuo sam šta je Alon rekao o meni i to mi zaista laska. Svaki igrač, posebno u reprezentaciji, uvek mora da se dokazuje i da deluje dobro, kako na treninzima tako i na utakmici. Nikome nije zagarantovano mesto i uvek morate da dokazujete da ga zaslužujete. Uspeh tima iznad svega, iznad jednog ili drugog igrača", rekao je Zvezdin golman.

Glazer je potom istakao napredak izraelske reprezentacije kroz činjenicu da će čak pet fudbalera predstavljati državu u Ligi šampiona.

"Važno je da imamo igrače na najsvetlijoj sceni, a Liga šampiona je najbolje evropsko takmičenje. Mladi igrači su napredovali i imali su neverovatan učinak na Mundijalitu i Evropskom prvenstvu za omladince, mnogi igrači su otišli ​​u inostranstvo i napredovali, te je izraelski fudbal u ekspanziji. Potrebno je da napredak pokažemo i na terenu, već u subotu", kazao je Glazer i dodao:

"Lepo je imati uz sebe mlade igrače koji napreduju i izgledaju dobro u svojim timovima. Ima odličnih igrača sa velikom perspektivom, siguran sam da mogu da nam pomognu".

Reprezentacija Izraela posle četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima učinak od dve pobede i po jednog remija i poraza, a naredni izazov je očekuje na gostovanju Rumuniji u subotu, dok če tri dana kasnije ugostiti Belorusiju.


tagovi

Danijel PerecBajern MinhenOmri GlazerFK Crvena zvezdareprezentacija Izraela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara