Slavlje crveno-belih u završnom susretu prvenstva (© MN Press)
Slavlje crveno-belih u završnom susretu prvenstva (© MN Press)

Zvezdin potpis na šampionsko svedočanstvo: Petarda, rekord, 114 golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.05.21. | 17:55

Crveno-beli više nego ubedljivi protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca – 5:1

Kakav početak, takav i kraj. Trijumfalan i efikasan. Ono što je počela po julskoj omorini protiv Novog Pazara, Crvena zvezda je završila po ludom, prolećnom pljusku u sudaru sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca. Autoritativno i efikasno, kao što je delovala u dobrom delu takmičarske godine, protiv talentovane, ali defanzivno smušene čete Žarka Lazetića, udarila je recku na još jedan rekord ovdašnjeg fudbala – 5:1. Drugi pogodak Bena u završnoj fazi prvog poluvremena, postavio je četvorostrukog uzastopnog šampiona Srbije na kotu 112. Toliko golova je postigao tim Dejana Stankovića i prevazišao ostvarenje Partizana iz 2000. godine.

Idiličnu i svečarsku atmosferu u Ljutice Bogdana, kojoj je kumovala šampionska rasploženost Stankovićevog tima, pokvarila je povreda kapitena crveno-belih Milana Borjana. Posle sudara sa Afrikancem Prestižom, iskusni čuvar mreže, pao je direktno na leđa. Tup udarac čuo se do poslednjeg reda zapadne tribine Marakane, ali je reprezentativac Kanade nekako izdržao do kraja prvog dela.

Izabrane vesti

Poslednju prvenstvenu utakmicu Dejan Stanković je iskoristio da počne da slaže mozaik za završni takmičarski meč, finale Kupa Srbije protiv Partizana. Ponovo je mesto u startnoj postavi zauzeo Aleksandar Katai, dok su na početku drugog poluvremena umesto bonusa šansu dobili Gelor Kanga i Seku Sanogo. Crvena zvezda je bila razigrana, ofanzivno raznovrsna i mogla da slavi mnogo ubedljivije nego što konačan rezultat pokazuje.

------------------------------------------------------

SUPERLIGA, 38. KOLO

CRVENA ZVEZDA – METALAC 5:1

/Gajić 2, Ben 5, 34, Kanga 49, Pavkov 77. pen - Maksimović 69/

Stadion: Rajko Mitić

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Nenad Minaković

Žuti kartoni: Rodić, Sanogo, Srnić (Crvena zvezda), Prestiž, Grbović, Luković, Mlađović (Metalac)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan (46. Popović) – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić – Petrović (46. Sanogo), Nikolić (46. Kanga) – Ben, Ivanić, Katai (66. Srnić) – Falčineli (73. Pavkov).

METALAC (3-5-2): Savić – Rogač, Vasiljević, Mlađović – Vlalukin, Maksimović (87. Pavlović), Zoćević (68. Milićević), Krajišnik, Kokir (46. Pecelj) – Grbović (82. Luković), Prestiž.

-----------------------------------------------------

Ponovo stavljeni jedan pored drugog, Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, kao da su želeli da za 90 minuta sublimiraju sve ono što su radili kao tandem od jula prošle do maja ove godine. Otvarali su prostor, gledali isključivo ka golu mladog Savića, asistirali i kreirali. Upravo na tehničkim sposobnostima pomenutog dvojica Crvena zvezda je iskreirala ekspresno vođstvo. Do desete asistencije u sezoni stigao je Mirko Ivanić, strelac je bio desni bek Mlan Gajić.

Prepoznatljiv po tehnički doteranoj igri Metalac nije želeo da odustane od svojih principa na Topčiderskom brdu. Igrom do noge, iz poslednje linije, tim Žarka Lazetića servirao je gomilu poklona Crvenoj zvezdi. Jak presing učesnika Lige Evrope bila je brzina do koje nisu mogli da dokuče gosti. Napravili su veliki broj iznuđenih i neiznuđenih grešaka, što je brutalno kažnjavao El Fardu Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva je posle pet minuta igre praktično zatvorio utakmicu. Kasnije je još jednim golom postavio srpski rekord i podebljao ličnu statistiku.

Pretila je gostima prava rezultatska katastrofa, ali je Crvena zvezda usporila ritam, igrala koliko joj je bilo dovoljno, da ne pokvari šampionsku proslavu. Metalac je imao nekoliko pokušaj, tek da ne ostavi mirnog i onako nervoznog Dejana Stankovića koji je gledao prema četvrtom arbitru posle povrede Borjana

Početna postava Crvene zvezde u drugom poluvremenu,mogla bi da predstavlja startnih 11 za finale kupa protiv Partizana. Samopouzdanje je nastavio da diže i Gelor Kanga, koji je posle tri asistencije u Bačkoj Palanci zatresao mrežu na asistenciju Aleksandara Kataija.

Gosti su i pored toga bili konkurentniji, što im se isplatilo prilikom klizanja Radovana Pankova i pogotka Igora Maksimovića. Crvena zvezda je, ipak, podigla sopstveni rekord do 114. Pogodio je i rezervista Milan Pavkov iz penala.

SUPERLIGA - 38. KOLO

Utorak

Čukarički - Radnik 2:1 (2:0)

/Lukić 33, Pantić 36 - Spasić 72/

Mačva - Zlatibor 1:0 (0:0)

/Ortiz 77/

TSC - Inđija 2:1 (1:1)

/Banjac 17, Lukić 58p - Dimitrov 34/

Mladost – Partizan 1:0 (1:0)

/Bojović 24/ 

Sreda

Crvena zvezda - Metalac 5:1 (3:0)
/Gajić 2, Ben 5, 34, Kanga 49, Pavkov 77. pen - Maksimović 69/

(1,07) Crvena zvezda (13,0) Metalac (25,0)

(1,23) Novi Pazar (6,25) Napredak (13,0)

(3,80) Proleter (3,40) Vojvodina (1,90)

(1,07) Radnički (11,0) OFK Bačka (18,0)

(13,0) Spartak (6,25) Rad (1,22)

(1,70) Voždovac (3,70) Javor (5,20)



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićEl Fardu BenAleksandar KataiMilan GajićMetalac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara