Zvezdin prvi veliki transfer: Milito i argentinski velikan poslali 2.500.000 dolara za Garsiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 17:01

Dolazi kao zamena za Rikarda Senturiona

Mesec dana su grčki klubovi stezali obruč oko Matea Garsije, pokušavali da pronađu sredstva kako bi odobrovoljili čelnike Crvene zvezde, ali će na kraju trijumf za potpis omalenog krila odneti velikan iz Argentine. Posao još nije završen, ali na adresu srpskog šampiona stigla je ponuda teška 2,5 miliona dolara od jednog od najvećih klubova Argentine, Rasinga iz Aveljanede, saznaje MOZZART Sport.

Na Marakani su više nego zadovoljni ponuđenim uslovima, jer bi na taj način pokrili transfer Matea Garsije od pre 12 meseci, kada su za njegovu slobodu platili Las Palmasu 2,2 miliona evra. Posebno, što posle dolaska Spiridonovića i Kataija, Mateo Garsija nije u velikim planovima šefa stručnog štaba Crvene zvezde Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Vesti iz Argentine ukazuju na to da bi posao između Crvene zvezde i Rasinga mogao da bude brzo završen. Sportski direktor argentinskog velikana Dijego Milito urgentno traži pojačanje na krilnim pozicijama. Prinuđen je na to, jer je Rasing odlučio da Velez Sarsfildu proda jednog od najboljih igrača lige Rikarda Senturiona. Cifra je identična onoj koju Rasing nudi Crvenoj zvezdi za Matea Garsiju – 2,5 miliona dolara.

Rasing je, izuzimajući Boku Juniors i River Platu, jedan od najvećih klubova Argentine. Reč je o stabilnoj sredini, tako da za Rasing cifra od 2,5 miliona dolara ne predstavlja problem. Posebno, što su u prethodnoj sezoni imali veliki problem sa tankom klupom i nedovoljnim igračim kadrom. Situacija je sada još „kritičnija“, jer su brojnim igračima Rasinga istekli ugovori.

Velike planove Rasinga u narednom periodu pospešile su i dve pobede u Kupu Libertadores. Jedini su argentinski klub sa takvim učinkom u elitnom klupskom takmičenju Južne Amerike. Igraće u narednoj fazi Kopa Libertadores, što znači da su im potrebna pojačanja na svim pozicijama.

Verovatno veruju da mogu da probude talenat i neosporan kvalitet Matea Garsije. Posle odlične sezone u Arisu Mateo Garsija je stigao u Crvenu zvezdu. Zablistao je na početku mandata, kada je dao gol u Bernu i doprineo ulasku u Ligu šampiona. Međutim, kasnije je imao velikih problema. Odlaskom Vladana Milojevića izgubio je status standardnog igrača, pošto se Dejan Stanković odlučio da na toj poziciji forsira mladog Gavrića.

Na kraju je Mateo odigrao 24 utakmice i postigao pet golova u svim takmičenjima. 


tagovi

Rasing Klub

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara