Dejan Stanković i Aleksa Vukanović (Foto:Starsport)
Dejan Stanković i Aleksa Vukanović (Foto:Starsport)

Zvezdin spisak za Kairat: Nema Vukanovića i Stanića, tu je Degenek

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 17:54

Spisak tokom vikenda poslat u Nion

Nemaju mnogo vremena na Marakani da razmišljaju o kiksu protiv Vojvodine i remiju koji ih je ostavio u bodovnom deficitu u odnosu na Partizan. Srpskog šampiona čeka dalek put u Almati, šest sati leta i nabrijan rival, koji će želeti da ponovi dostignuće iz 2015. godine.

Zaboravili su sudar sa Novosađanima na Marakani, i svima u fokusu je duel sa Kairatom. Trener Dejan Stanković izabrao je ekipu koja bi crveno-belima trebalo da donese treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i približi klub grupnoj fazi UEFA takmičenja.

Izabrane vesti

Na spisku licenciranih igrača za dvomeč protiv kazahstanskog prvaka nema Alekse Vukanovića. Izostavljanje junaka duela sa Jang Bojsom ne predstavlja prvorazrednu senzaciju. Iskusni ofanzivac, tokom priprema u Austriji, izgubio je status kod Dejana Stankovića. Nije dobio minute u generalnoj probi protiv Šturma, nije ga bilo ni u protokolu za duel protiv Vojvodine. Prošle sezone bivši član Napretka je bio specijalac Dejana Stankovića, neko ko je krpio rupe u svim linijama tima. Na početku sezone, do dolaska Falčinelija, igrao je u špicu. Čak je bio startni napadač u sudaru sa Omonijom. Kasnije je igrao na prirodonoj poziciji krila, ali kao levi spoljni. Njegov pik sezone bio je meč u Gentu kada je u formaciji sa trojicom štopera pokrivao levu stranu. Oduševio je i Stankovića koji ga je javno pohvalio. Ali nije uspeo da zadrži prošlogodišnji status kada je odigrao 21 meč i postigao tri gola.

Najveća pažnja bila je usmerena ka igračima iz poslednje linije. Sve zbog statusa Miloša Degeneka, koji nije u prvom planu Dejana Stankovića. Jasno je to otkrila i utakmica sa Vojvodinom, pošto iskusnog štopera nije bilo u protokolu. Međutim, Degenek je sačuvao mesto među licenciranim igračima, i vrlo verovatno će putovati u Almati. Njegov opstanak za posledicu je imao izostavljanje mladog veziste Petra Stanića. Procenjeno je da mladi vezista ne bi imao minutažu u prvom meču i da bi se bespotrebno izlagao dugačkom putu. Na spisku su igrači sa B liste popuut Nikole Stankovića i Marka Lazetića.

ZVEZDIN SPISAK ZA KAIRAT

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović i Miloš Gordić.

Odbrana: Marko Gobeljić, Srđan Babić, Milan Rodić, Milan Gajić, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović.

Vezni red: Gelor Kanga, Mirko Ivanić, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Seku Sanogo, Aleksandar Katai, Slavoljub Srnić, Aksel Bakajoko, Nikola Stanković, Filipo Falko, Nenad Krstičić.

Napad: Milan Pavkov, El Fardu Ben, Nikola Krstović, Luis Dioni.

 


tagovi

Aleksa VukanovićDejan StankovićMiloš DegenekPetar Stanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara