Zvezdin taktički brodolom u Kneževini: Ne pravi se ozbiljan rezultat u Evropi bez klasične šestice (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.11.22. | 20:33

Srpski šampion prokockao prvo poluvreme u Monaku, posle 27 minuta igre imao čak dva gola zaostatka, pa je kraj sezone u evrokupovima bio neminovan - 1:4

Svaki put kada se ove sezone ponadala da može do ozbiljnijeg rezultata u evrokupovima Crvena zvezda je doživela hladan tuš. Svaki put kada je pomislila da može da se nadigrava na terenu sa ozbiljnim tranzicionim ekipama doživela je veliko razočaranje. Srpski šampion je ponovio grešku sa gostovanja u Haifi, kada je bez klasične šestice krenuo u otvorenu borbu sa Makabijem, koji je potom zaigrao u Ligi šampiona. Večeras je ekipa Miloša Milojevića protiv još snažnijeg Monaka takođe izašla bez defanzivnog veziste, pa je epilog bio takav da je bez šansi za evropsko proleće na stadionu Luj Drugi praktično ostala već u 27. minutu, kada je svoj drugi pogodak na meču postigao Kevin Foland. Taj je bio preveliki zaostatak da bi se pojurila neophodna pobeda na stadionu Luj Drugi, ali i da se izbegne kraj sezone u evrokupovima - 1:4 (0:0).

Pored ogromnog zaostaka nakon potpuno promašenih 45 minuta fudbala, crveno-bele ja na početku drugog poluvremena u korenu sasekao autogol Milana Rodića. Kasnije su Milojevićevi izabranici uspeli donekle da poprave utisak, smanje rezultat preko Gelora Kange iz jedanaesterca u 54. minutu, a poslednja nada za uzbudljivijom završnicom otišla je u 68. minutu kada je zbog ofsajda poništen Aleksandra Pešića. Monako se doživeo ozbiljan pad u svojoj igri u poslednjih pola sata, ali je već imao ogromno primućstvo, sačekao je novi pad koncentracije gostiju i trećim golom Folanda u 87. minutu overio proleće u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Kneževi idu u plej-of drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu, dok je Trabzon minimalnom pobedom nad Ferencvarošem osigurao treće mesto i plasman u nokaut fazu Lige konferencije. Mađarski šampion već imao overen plasman u osminu finala Lige Evrope, bez obzira na večerašnji rezultat.

Novi pokušaj sa Gelorom Kangom kao jedinim osiguračem poslednje linije još jednom se ispostavio kao potpuni taktički promašaj. Gabonac je tokom prvog poluvremena bio prinuđen da organzijuje igru svog tima, a da pritom i pokriva veliki deo terena u defanzivi. On to često ne može da postigne ni kada igra u tandemu sa nekim od defanzivnijih saigrača, a pogotovo ne sada kada bio prinuđen da to radi samostalno. Takva postavka igre otvorila je previše međuprostora brzonogim ofanzivcima Kneževa, pa poslednja linija ekipe Miloša Milojevića nije imala rešenje za protivničke nalete u uvodnoj fazi meča.

Zvezdinu želju za nadigravanjem u korenu je sasekla loša procena Milana Borjana u petom minutu utakmice. Iskusni čuvar mreže je loše procenio let lopte kod centaršuta Kaja Enrikea, do lopte je između njega i Milunovića utrčao Foland i glavom je poslao u nebranjenu mrežu. Iskusni štoper srpskog šampiona je kod prvog gola mogao bolje da zatvori nemačkog napadača, a loše je reagovao i kod drugog u 27. minutu. Tada je glavom poslao loptu na ivicu kaznenog prostora, pravo na nogu Krepana Dijate. Senegalac je iz prve dodao do Folanda, kome nije bilo teško da sa 15 metara matira nemoćnog Borjana. Između dva gola Monaka, kapiten Crvene zvezde je imao nekoliko sasvim solidnih intervencija, ali je ekipa Filipa Klemana bila odlučna da dođe do drugog pogotka, što je ubzro i uspela.

Ono što je doživela na početku utakmice dogodilo joj se i na startu nastavka. Aleksandar Golovin je dobio direktan duel na levoj strani peterca sa Strahinjom Erakovićem, poslao oštar centaršut pred gol Crvene zvezde, a tamo je loptu u sopstvenu mrežu poslao Milan Rodić.

Milojević je još na poluvremenu umesto mladog Stefana Mitrovića na teren poslao Slavoljuba Srnića i tako pojačao vezni red, što je kasnije tokom drugog poluvremena dalo rezultata po pitanju snaga i pokazalo da je Crvena zvezda na taj način morala da igra i od početka utakmice. Ulazak Srnića omogućio je i Mirku Ivaniću da zaigra slobodnije u ofanzivi, pa je tako u 54. minutu odlično utrčao iza leđa odbrani Monaka, iskoristio pravovremeno dodavanje Aleksandra Kataija i iznudio jedanaesterac koji je u počasni pogodak pretvorio Kanga.

Upravo je Ivanić, pored poništenog gola Pešića, bio najopasniji po gol Aleksandra Nibela u narednih pola sata utakmice. Mogli su gosti i do drugog gola, ali kada u tome nisu uspeli usledila je kazna i pečat Kevina Folanda na večerašnje slavlje Monaka. Nemac je još jednom nadmudrio nemoćnog Milunovića, umakao mu je sa "radara", a onda sačekao pravovremeno dodavanje Ismaila Jakobsa.

LIGA EVROPE - 6. KOLO

MONAKO - CRVENA ZVEZDA 4:1

/Foland 5, 27, 87, Rodić 50ag - Kanga 54pen/

Monte Karlo

Stadion: Luj Drugi

Sudija: Serdar Gezubujuk (Holandija)

Žuti karton: Badijašil (Monako), Rodić, Katai, Srnić, Kanga (Crvena zvezda)

MONAKO (3-5-2): Nibel - Disasi, Maripan, Badijašil - Dijata (od 75. Vanderson), Fofana, Kamara (od Matazo), Golovin (od 85. Džejkobs), Enrike - Foland (od 90. Ben), Ben Jeder (od 75. Embolo).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić (od 85. Azarov) - Kanga (od 71. Mustafa) - Bukari (od 71. Ben), Ivanić, Katai, Mitrović (od 46. Srnić) - Pešić.

GRUPA H:

Monako - Crvena zvezda 4:1 (2:0)

/Foland 5, 27, 87, Rodić 50ag - Kanga 54pen/

Trabzon - Ferencvaroš 1:0 (1:0)

/Bakasetas 7/



tagovi

Miloš MilojevićKevin FolandGelor KangaFilip Kleman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara