Zvezdina dilema i rizik leta: Ponuda iz Amerike za Ohija od 3.000.000!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 17:40

Na Marakani imaju dovoljno vremena da preseku i sebi olakšaju situaciju dobrim ulaznim transferom

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić samo je zagolicao maštu svima na zvaničnoj konferenciji za medije, rečima da srpski šampion u ovom trenutku ima ponudu za norveškog napadača Ohija Omandžuonfa. Ali da potencijalni pregovori neće biti započeti pre nego što crveno-beli ne dovedu još jednog kvalitetnog centarfora. Targetiran je Mateo Kasijera iz ruskog Sočija.

Gledajući statistiku, bivši napadač norveškog Moldea, gde je bio prvi strelac lige, ostavio je više nego pristojan učinak u prvih šest meseci u Crvenoj zvezdi. Postigao je 11 golova, zatresao mrežu večitog rivala, pokazao da je pravi „box“ napadač, spretan u završnici, kada ima ozbiljnu podršku saigrača ili drugog napadača.

Izabrane vesti

Dobre brojke u Crvenoj zvezdi dovele su do toga da crveno-beli u ovom trenutku imaju usmenu ponudu za Ohija od blizu 3.000.000 evra. Prema saznanjima Mozzart Sporta radi se o jednom klubu iz američke MLS lige. Međutim, čekaju na Marakani da se sve to stavi na papir, a potom i da odluče.

Potencijalnom prodajom od 3.000.000 evra Crvena zvezda bi napravila ozbiljan finansijski benefit. Tim pre što je Ohi došao u Ljutice Bogdana kao slobodan igrač, za platu od 420.000 evra.

Međutim, njegova prodaja bila bi veliki rizik. Čak i ako bi u Ljutice Bogdana stigao napadač višeg rejtinga na evropskoj pijaci, kakav je Mateo Kasijera. Uvek postoji mogućnost lošeg prilagođavanja na sistem igre... Crvena zvezda je imala mnogo sličnih iskustava.

Pokazao je Ohi određene nedostatke u igri. Nije bio aktivan u građenju napada, u mečevima najvišeg intenziteta ga nije bilo dovoljno u igri. Ali sa tim atributima i urođenom snalažljivošću ispred gola koštao bi mnogo više. I verovatno bi bio van domašaja Crvene zvezde.

Govoreći o iskoraku koje klub planira Zvezdan Terzić je naznačio možda da je Crvenoj zvezdi potrebniji još kvalitetniji centarfor. I da bi u sistemu Stankovićeve igre neki miks Ohija i Dijega Falčinelija legao kao kec na deset. Pitanje je samo da li Crvena zvezda sebi može takvog da prijušti, s obzirom na cene na tržištu.

Prelazni rok u Americi traje od 7. jula do 4. avgusta. Sasvim dovoljno vremena da čelnici Crvene zvezde iskristališu situaciju oko pozicije u špicu. Prvo da dovedu to što hoće. Brzo će se uvideti da li novajlija, primera radi, Mateo Kasijera može da predstavlja ozbiljan iskorak.

 


tagovi

Ohi OmoidžuanfoZvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara