""
""

Zvezdina dobra žetva u bačkom ataru: Jović i Ristić preleteli Golubove! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.03.15. | 16:14

Crveno-beli u Subotici, gotovo rutinski, zabeležili treću prolećnu pobedu - 3:1

Zvezda je imala bogatu žetvu u subotičkom ataru! Crveno-beli su furioznom igrom u nastavku prošle sedmice uništili otpor Vojvodine, a ovog popodneva im je bila dovoljna ofanzivna kreacija iz prvih 45 minuta da prelete subotičke Plave Golubove - 3:1. Kao med slatka pobeda izvojevana je u meču slabog intenziteta, ali i vožnja koja je povremeno ličila na ler bila je dovoljna crveno-belima da nastave niz visoke efikasnosti.

Posle Jagodine i Vojvodine aktuelni šampion je tri komada "spakovao" i Spartaku... Nije sigurno nevažan podatak da je ponovo pogodio Luka Jović. Tek toliko da se ponovo potegne teza o tome da je supertalentovanom napadaču bio poteban prvenac kako bi u kontinuitetu počeo da demonstrira kvalitet. Osim golova malo toga će se pamtiti sa meča u Subotici...

Izabrane vesti

Redom su uoči gostovanja u Subotici iz Zvezdinih redova pričali kako je vrlo važno da brzim golom skrešu krila motivisanim Golubovima! Što su želeli - to su dobili! Posle prvog kornera na meču i ubacivanja Stojanovića, iskusni Savo Pavićević je temenom prebacio loptu na drugu stativu, a njegovom partneru iz centralnog dela odbrane Darku Laziću ostalo je samo da sa metar ubaci loptu u mrežu....

Rasteretio je brzi gol tim Nenada Lalatovića, iz svakog poteza gostiju bujalo je samopouzdanje. Delovalo je da će šampion u ekspresnom roku skršiti otpor ekipe koju je ove sezone na Gradskom stadionu pobedio samo Partizan. Trener aktulenog šampiona pritisnuo je defanzivni bedem  Golubova ultra ofanzivnom postavom - sa Orlandićem kao centralnim "target menom", a Jovićem i Parkerom kao tihim napastima sa boka. 

Srce Zvezdinog tima u prvom poluvremenu bio je mladi Mihajlo Ristić. Ponovo na poziciji zadnjeg veznog mladi igrač je pravovremeno sekao sve napade domaćina, rasteretio štopere Lazića i Pavićevića i negde zaslužio da se upiše u listu strelca. Sve je u tom 30.minutu odlično odradio Saša Stojanović, pravovremenom loptom spojio sa golom Luke Jovića koga je u brišućem naletu zaustavio golman Mirković. 

Ristiću je ostalo samo da rutinski realizuje - jedanaesterac. Navijači Crvene zvezde donekle su u Subotici videli "rimejk" dešavanja sa prvog prolećnog kola u Jagodini. Opet je Zvezda išla ka tome da prospe mleko i uništi uložen trud. Nekadašnji omladinac Partizana Georgijević je iskoristio prvu pravu akciju, sačekao centaršut na drugoj stativi i rutinski prevario Rajkovića.

Bila je to najava uzbudljivog nastavka koji nismo videli. Domaći igrači su bili suviše bojažljivi, stegnuti, nedovoljno kreativni... Zvezda je rutinski čuvala prednost,i čekala da overi pobedu! Nije bio ubedljiv Džošua Parker na današnjem meču, ali je u 77.minutu pomogao Joviću da se poput besnog tigra baci na loptu i prevari Mirkovića.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2)

/Georgijević 35 - Lazić 5, Ristić 30.pen, Jović 78/

Stadion: Gradski

Gledalaca: 5000

Sudija: Srđan Obradović

SPARTAK (4 -1-3-2):  Mirković, Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević – Maksimović, Torbica, Plavšić, Ilić (od 81. Lukić) – Georgijević, Ivanović (od 70. Mrkela).

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Ristić, Katai, (od 85. Gavrić) Stojanović (od 75. Avramovski) – Parker, Jović, Orlandić (od 60. Kovačević)


tagovi

SuperligaSrbijaNenad LalatovićMihailo RistićLuka JovićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara