Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdina generacija koja će imati reč u prvom timu

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.05.21. | 12:13

"Klasa '03" crrveno-belih potvrdila dominaciju i šampionski gen i u juniorskoj konkurenciji

Još od pionirskih dana, generaciji dečaka rođenih 2003. godine dodeljen je epitet jedne od najtalentovanijih u radionici iza juga Marakane u prethodnim godinama, a osvajanjem titule Omladinske lige Srbije sa 103 gola u mreži rivala, juniori crveno-belih su visoke projekcije opravdali novim u nizu uspeha.

Pažljivo selektirana generacija za čiji je fudbalski razvoj zadužen stručni štab na čelu sa Markom Neđićem, samo godinu dana posle osvojene kadetske krune na državni tron se popela i u juniorskoj konkurenciji, protiv godinu dana starijih rivala, a uspeh je ukasio trocifren broj pogodaka, što je jedino pošlo od ruke još generaciji 2000. koja je u sezoni 2017/18. brojala do 106 i to u prvenstvu sa 16 klubova (u aktuelnoj sezoni u prvenstvu učestvuje 20 klubova).

Izabrane vesti

"Četvrtu godinu radim sa ovim dečacima i isto toliko titula smo osvojili, iako nikada rezultat nismo stavljali u prvi plan. Ipak, uvek sam bio pobornik ideje da se kroz fudbalski razvoj može stići do pozitivnog rezultata, ukoliko igrate napadački. Uspostavili smo sistem u koji smo verovali i kog smo se držali i sada ubiramo plodove rada i tek ćemo, jer je ovo definitivno generacija koja će, nadam se, imati svoju reč u prvom timu Crvene zvezde, kada za to dođe vreme. Titule se podrazumevaju u Zvezdi, ali ova je najslađa... Nije mnogo ljudi verovalo u nas, ali nismo se predavali", rekao je Neđić.

Prošle jeseni je Nikola Stanković prekomandovan u Grafičar, a istim putem su zimus krenuli Andrej Đurić, Stefan Despotovski, Uroš Lazić i Marko Lazeti. Povrede Uroša Brankovića, Marka Borovića, Matije Gočobije dodatno su skratili spisak raspoloživih snaga, ali se to nije odrazilo na rezultate crveno-bele biserekoji će u preostala dva kola pokušati da dodatno poprave statistiku protiv IMT-a i lučanske Mladosti.

"Od kada sam preuzeo ovu generaciju u pionirima, na svakom meču smo igrali napadački fudbal i uvek je ideja bila da postignemo gol više. I rezultat svega toga je bio takav da smo u svakoj ligi koju smo igrali postigli više od 100 golova. Volim igrače sa idejom, a moja ekipa je puna takvih momaka. I na međunarodnoj sceni smo uvek igrali našu igru, iako smo se često sastajali sa velikim evropskim imenima. Nismo odustajali od filozofije toga da pravimo taktiku za nas, a ne za protivnika. Ponosan sam na moje igrače, svaku ideju koju sam im predstavio su uspeli da sprovedu u delo. Mislim da smo u svakom trenutku predstavljali Crvenu zvezdu na pravi način. Žao mi je što se nije odigrala Liga šampiona za omladince ove sezone, siguran sam da bi tek tu prijatno iznenadili sve ljubitelje fudbala, ali šta je tu je", izjavio je učitelj crveno-bele generacije 2003.

Neđićevi izabranici sada pred sobom imaju novi zadatak, a to je da nadmaše brojku od 106 postignutih golova koju je postavila generacija dečaka rođenih 1999. i 2000. godine. Tu ekipu su činili braća Ilić, Nikolić, Joveljić, Gavrić i Eraković, nakon čega ih čeka iskorak u seniorski fudbal i novo u nizu dokazivanja.


tagovi

omladinci crvene zvezdeMarko Neđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara