©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Zvezdini omladinci minimalcem u derbiju prišli na minus osam

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 13:39

Mateja Radonjić režirao pobedu crveno-belih nad Partizanovim biserima (1:0)

Omladinci Crvene zvezde uspeli su da u gostima savladaju Partizan (1:0) i tako smanje zaostatak u trci za juniorskog šampiona Srbije na osam bodova. U prilično ravnopravnoj borbi koju je domaćin dočekao sa značajnom bodovnom zalihom momenat odluke viđen je u 57. minutu kada je Mateja Radonjić krunisao akciju gostiju i postigao gol vredan celog plena.

Ofanzivac crveno-belih rođen 2005. godine sedmim ovosezonskim golom potpisao je 16. pobedu u sezoni krunisavši akciju koju je režirao Jovan Mijatović. Talentovani omladinac spušten iz prvog tima da pomogne saigračima, posle auta na levom krilu uputio je loptu u srce kaznenog prostora rivala gde je dočekao Stefan Pirgić i okrenut od gola rivala odložio je Radonjiću koji je neodbranjivo uputio iza leđa Đorđa Mihajlovića.

Izabrane vesti

U kojoj meri su gosti shvatili ozbiljno izazov i gostovanje večitom rivalu na najbolji način je oslikano kroz odluku da u tim Zorana Rendulića privremeno budu prekomandovani Jovan Mijatović, Stefan Leković i Jovan Miladinović, međutim povreda na jučerašnjem treningu sprečila je štopera da pruži doprinos vršnjacima.

Iako su oba tima imala prilike da stignu do vođstva pre odmora, mreže su posle prvog poluvremena ostale mirne. Najozbiljniju pretnju režirali su biseri Partizana u 35. minutu. Istrčavanje Miladinovića mogao je da kazni Aleksa Ćelić koji se našao sam pred nebranjenom mrežom, ali je njegov pokušaj požrtvovanim klizećim startom zaustavio Dragan Miranović.

Dok je sa jedne strane glavnju pretnju predstavljao Nemanja Trifunović, na drugoj su glavne uloge u ofanzivi preuzeli Mijatović i Radonjić, a vodeći gol gostiju kojim je krunisan bolji ulazak crveno-belih u nastavak susreta bio je povod za promenu odnosa snaga te je tim Nenada Stojakovića sa ciljem da izbegne poraz krenuo u potpunu ofanzivu koja međutim nije dala željeni rezultat. Posao omladincima Partizana dodatno je otežao Stefan Nikolić koji je u 75. minutu udario Mijatovića, zaradio crveni karton i tako ostavio saigrače da brojčano slabiji jure gol zaostatka.

Zapažeo izdanje u redovima crveno-belih prikazao je Nigerijac rođen 2004. godine Ogbu Injeka. Zvezdin defanzivac, ujedno i jedini stranac na današnjem omladinskom derbiju, držao je konce gostujuće defanzive i uz Miranovića poneo epitet najzaslužnijeg za mirnu mrežu iza Jovana Miladinovića.

Današnjom pobedom u SC Partizan Teleoptik branilac titule je smanjio zaostatak u odnosu na Partizan na osam bodova, međutim promena poretka u preostalih šest kola deluje kao nerealan scenario imajući u vidu dosadašnje igre lidera.

Ukoliko crno-beli očuvaju čeonu poziciju i stignu do juniorske krune prvi put u klupskoj istoriji plasiraće se u Ligu šampiona za mlade gde je Zvezda već obezbedila mesto zahvaljujući trituli seniora.

Partizan - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Radonjić 57/

Stadion: "SC Partizan-Teleoptik".

Sudija: Igor Kovačević.

Žuti kartoni: Trifunović (Partizan), Lečić, Goldin, Mijatović, Matić, Radujko (Crvena zvezda).

Crveni karton: Nikolić (Partizan).

Partizan: Mihajlović, Roganović, Aćimović (od 71. Isailović), Nikolić, Ćelić, Stjepanović, Petrović (od 58. Ilić), Aleksić, Petković, Trifunović, Petrušić (od 77. Vidaković).

Crvena zvezda: Miladinović, Goldin, Miranović, Ogbu, Marić, Lečić, Radonjić (od 64. Brajić), Pirgić (od 89. Ivić), Matić, Krivokapić (od 58. Bošković), Mijatović (od 90. Radujko).



tagovi

Omladinska liga Srbijeomladinci crvene zvezdeFK Crvena zvezdaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara