Anžeova deca na u akademiji (©AFP)
Anžeova deca na u akademiji (©AFP)

Zvezdini omladinci protiv prvaka Francuske u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 12:58

Anže izvučen na žrebu

Ovog puta nema grupa, jer je pandemija korona virusa napravila rusvaj u svetu fudbala. Sezona u Ligi šampiona za mlade zato će se od starta do kraja igrati po nokaut sistemu, a Crvena zvezda će 2. ili 3. marta takmičenje početi duelom sa Anžeom, prvakom Francuske.

Možda nije atraktivno ime, ali teško da je Zvezda mogla mnogo gore da prođe, jer Anže je poslednjih godina poznat po fudbalskoj akademiji. Recimo da je Arsenalov Nikola Pepe najsvežije veliko ime tamo poniklo. Tu je recimo i Rajan Ait Nuri, koji je sada na pozajmici u Vulverhemptonu.

Izabrane vesti

U Ligi šampiona će inače učestvovati 64 kluba, do titule vodi šest koraka. Prva runda takmičenja igra se na jednu utakmicu, a Zvezda će nažalost gostovati kod Anžea.

Inače, klubovi čije su seniorske selekcije obezbedile učešće u grupnoj fazi Lige šampiona takmičiće se u odvojenom delu kostura. Sa delom kostura u kome su šampioni ostalih zemalja, a koji ne igraju grupnu fazu Lige šampiona – tu je dakle i Zvezda – ukrstiće se tek u osmini finala.

Inače, još pre žreba Uefa je napravila skraćene grupe, pa je tako Zvezda mogla da izvuče i Benfiku, Genk, Spartu iz Praga, Odenze, Bazel i slovačku Žilinu.

Benfika, Genk i Bazel su poznati po omladinskim školama. Žilina, Sparta i Odenze svakako su bile mnogo bolje opcije od Anžea. Problem za trenera crveno-belih juniora je što neće moći da računa na kompletnu "klasu 2003", davno projektovanu za velike domete. Ove zime u Grafičar prekomandovani štoper Andrej Đurić, inače kapiten tima, zatim desni bek Stefan Despotovski. Među Grafosima su i Ćurić, godinu dana mlađi Mateja Gluščević, njegov imenjak Bačanin koji je bio standardan izbor Marka Neđića.

Crveno-beli su se odlučili da dodatno pomlade juniorski tim kako bi se igrači što pre navikli da se nadmeću protiv starijih od sebe. Ipak, moguće je da će Crvena zvezda za duel protiv Anžea biti jača za Andriju Radulovića, kao i Acu Lukića, prošlogodišnjeg kapitena, koji se vratio među omladince posle iskustva u Grafičaru.



Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara