Zvezdino sklapanje finansija: Od Marina i Gasproma 1.200.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.05.20. | 09:47

Tu je i bonus UEFA

Pandemija virusa korona, i pored dve uzastopna učešća u Ligi šampiona, dovela je do toga da finansijska situacija na Marakani bude krajnje neizvesna. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić već je najavio kresanje budžeta i potencijalnu prodaju mladih lavova Gavrića, Nikolića i Njegoša Petorivća. Mnogo toga će, kao i prethodnih leta u Ljutice Bogdana, zavisiti od uspeha u evropskim kvalifikacijama. Plasman u Ligu Evrope doneo bi mir, Liga šampiona mnogo više.

Međutim, na Marakani moraju da sklapaju finansijsku konstrukciju za bližu budućnost. A u ovom trenutku nemaju velika potraživanja. Crvenoj zvezdi još jedna pobeda u prvenstvu garantuje osvajanje 31. titule drežavong šampiona. Taj rezultatski poduhvat doneće crveno-belima i određeni finansijski benefit. Generalni sponzor kluba, kompanija Gasprom, na ime premije za osvajanje titule uplatiće 400.000 evra. Ne baš velika cifra, ali će dobro doći Zvezdi da prebrodi krizni period posle pandemije virusa korona.

Izabrane vesti

Pored toga na Marakani u bližoj budućnosti čekaju uplatu Al Ahlija iz Džede. Bivši kapiten kluba Marko Marin otišao je u Saudijsku Arabiju tokom zimskog prelaznog roka u transferu teškom 1,7 miliona evra (70 posto transfera). Klub iz Džede je uplatio prvu ratu, očekuje se da Al Ahli izmiri ostatak duga vrlo brzo. Odnosno da Crvenoj zvezdi uplati drugu ratu u iznosu od oko 800.000 evra.

Gaspromova premija i uplata iz Džede pomoći će Crvenoj zvezdi da prodiše, i sanira pojedine dugove prema zaposlenima i igračkom kadru. I u međuvremenu pokuša da napravi što jači budžet za prelazni rok.

Uprava Crvene zvezde može da računa i na određena sredstva iz UEFA. Evropska kuća fudbala će po završetku ovogodišnje Lige šampiona svesti konačan račun. Ostalo je da uplate manji deo svim učesnicima elitnog klupskog takmičenja.

Kao što smo ranije pisali Crvenoj zvezdi sleduje 500.000 evra od Olimpika iz Marseja, na ime transfera Nemanje Radonjića. Reč je o bonusu, na koji se francuski klub obavezao prilikom letnjeg transfera 2018. godine za svaki plasman u Ligu šampiona.

Čeka se i transfer Marka Grujića, pošto Crvena zvezda polaže pravo na 10 procenata od naredne prodaje visokog veziste. 



tagovi

Marko MarinGaspromUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara