BOMBA: Volden prelazi iz Partizana u Zvezdu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.06.20. | 14:13

Amerikanac platio da pređe u redove večitog rivala

Transfer bomba u srpskoj košarci: Kori Volden prelazi iz Partizana u Crvenu zvezdu!

Ovu vest je ekskluzivno otkrio novinar Đorđe Matić sa portala Nova.rs koji javlja da se američki bek nalazi na pragu dogovora sa Zvezdom.

Izabrane vesti

Partizan je danas i zvanično potvrdio da je Volden platio obeštećenje i napustio klub "da bi potpisao za drugi klub" uz potenciranje da su "Voldenu ponuđeni odlični uslovi za novu saradnju, ali da je on prihvatio ponudu drugog kluba koji mu je dao daleko veća primanja od onih koje je imao u Partizanu". Nekoliko minuta kasnije je Nova.rs objavila vest da je Volden blizu dogovora sa Crvenom zvezdom.

Volden je letos potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom, ali uz opciju da posle prve sezone može da ode ako palti propisano obeštećenje. Amerikanac se na kraju odlučio da iskoristu tu klauzulu iz ugovora, a prema saznanjima MOZZART Sporta, obeštećenje plaćeno Partizanu iznosi između 150.000 i 200.000 evra. Sada se samo čeka zvanična potvrda Voldenovog transfera u redove Crvene zvezde.

Američki bek je pre Partizana igrao dve godine u izraelskom Hapoel Holonu, a pre toga je sezonu proveo u Belgiji. U Partizanu je minule sezone ostavio jako dobar utisak i bio jedan od miljenika navijača zbog dobrih igara i fanatične požrtvovanosti. Pogotovo je blistao u mečevima Top 16 faze Evrokupa protiv Virtusa kada je bio ponajbolji pojedinac crno-belih. Zbog toga se prethodnih nedelja spekulisalo da je upravo Virtus zainteresovan da ga otkupi od Partizana. A onda je kao grom iz vedra neba odjeknula vest da se Volden seli u redove ljutog rivala.

Prethodnih godina i decenija su direktni prelasci iz jednog u drugi tabor večitih rivala izazivali mnogo pažnje, a uglavnom je Partizan bio taj koji je 'otimao' igrače Crvenoj zvezdi. sa Malog Kalemegdana u Humsku su odlazili Mlađan Šilobad, Dejan Tomašević, Dragoljub Vidačić, Miloš Vujanić, Luka Bogdanović, Goran Ćakić, Lorens Roberts, Aleksandar Aranitović i poslednji u nizu Stefan Janković pre dve godine. I uglavnom je Partizan pogađao sa tim pojačanjima. U obrnutom smeru je bilo manje transfera i nisu bili baš takvi pogoci. Zvezda je iz Partizana dovodila Dragana Lukovskog, Vladimira Đokića, Borisa Bakića, Strahinju Miloševića, Raška Katića.



tagovi

Kori Volden

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara