Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Drama s nesrećnim krajem: Partizan Mozzart Bet pao na skoku sekund pre kraja

Vreme čitanja: 5min | pet. 03.11.23. | 22:40

Ponovo drama u Baskoniji i ponovo poraz Partizan Mozzart Beta! Džejms Naneli doneo prednost 13 sekundi pre kraja, ali je Čime Moneke na kraju doneo pobedu domaćinu

Ne može Partizan Mozzart Bet bez drame u Baskoniji. Prošle sezone je Markus Hauard pogodio čudesnu trojku koja je poslala meč u produžetak sa zvukom sirene, sada je heroj bio Čime Moneke koji je sekund pre kraja skokom oteo pobedu crno-belima jer je posle faula Jaramaza pogodio hladnokrvno dva slobodna bacanja za konačnih 84:83 u 6. kolu Evrolige.

Imao je Partizan igru u drugom poluvremenu, imao je i prednost u četvrtom kvartalu, ali kada se lomilo nije bilo konkretnih odgovora u napadu, ali i rešenja u odbrani jer se razmahao več pomenuti Hauard koji je pogodio dve vrlo bitne trojke, imao je na drugoj strani klub iz Humske Nanelija koji je uspeo da izmisli prednost 13 sekundi pre kraja na individualni kvalitet, ali onda u potpunoj zbrci niko nije zagradio Monekea koji je heroj meča u Vitoriji. Skočio je posle promašaja saigrača, izvukao faul, ali i mirnu glavu koja je bila potrebna da se obezbedi trijumf.

Izabrane vesti

Ovako je okončana povratnička utakmica Duška Ivanovića u Vitoriji koji je očigledno uspeo da pronađe recept da razdrma tim, ali isto tako se mora reći da su crno-beli imali sve u svojim rukama i pre svega zbog lošeg skoka prokockali lepu priliku da nastave sa pobedama.

Moneke je na kraju bio najefikasniji sa 16 poena, a pratio ga je Hauard sa 14 poena. Kod Partizana je Džejms Naneli imao 16 poena, a za veliku pohvalu bio je Tristan Vukčević sa 13. Ipak, sve to pada u vodu zbog poraza i činjenice da su crno-beli imali čak 12 skokova manje od protivnika što je u suštini presudilo na meču 6. kola elitnog takmičenja.

Bilo je puno razloga da domaći navijači aplaudiraju pre početak meča. Iako je atmosfera ne može da se poredi sa onom u Beogradu, bilo je zanimljivo videti legendarnog Luisa Skolu na parketu pre utakmice dok mu se dres povlači ispod svodova "Fernando Buesa" arene, a i Duško Ivanović je veliki aplauz, ali ni taj momenat nije bio previše upečatljiv. Sve je proteklo nekako mlako i bez previše emocija, čak i hladno... uostalom kao i temperatura u hali. Da vam slikovito opišemo, ako je Štark arena vulkan, onda je Buesa kao ledena pećina.

--- Evroliga, 6. kolo ---

BASKONIJA - PARTIZAN MOZZART BET 84:83

/23:23, 25:19, 15:24, 21:17/

Fernando Buesa arena, Vitorija;

Kapacitet: 15.716;

Sudije: Robert Lotermozer, Milan Nedović, Jurgis Laurinavičijus.

BASKONIJA: Hauard 14, Rajeste 5, Čioza -, Kereheta -, Sedekerskis 14 (8sk, 3as), Marinković 12 (2sk, 2as), Miler Mekintajer 9 (8sk, 8as), Dijez -, Kocar 11, Kostelo 3, Hrabar -, Moneke 16 (6sk, 4uk).

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 13 (3bl, 2sk), Ledej 11, Avramović 1, Koprivica -, Smailagić 7, Jaramaz 11, Naneli 16, Trifunović 7 (4sk), Anđušić 9, Doužer -, Kaminski 8 (7sk, 5as, 1bl).

----------------------------

Dok je Partizan na startu utakmice svim snagama pokušavao da zaustavi rastrčanog Markusa Hauarda, nisu obratili pažnju na Litvanca Sedekerskisa koji je dominirao u prvoj četvrtini sa devet poena. Međutim i Obradović je imao spremnog džokera. Uveo je prvi put ove sezone u Evroligi Tristana Vukčevića koji je znao kako da se oduži. Odmah je postigao trojku, ubrzo mu se pridružio i Trifunović pa se odmah istopila prednost domaćina koji je imao šest poena prednosti u jednom momentu, mogli su crno-beli i do prednosti na kraju uvodnog kvartala, ali je Aleksa Avramović promašio trojku pa je na semaforu ostalo 23:23.

Ipak, ono što nije pogodio Avramović, pogodio je Vukčević. Tristan je upisao čak 11 poena i bio je najzaslužniji što su crno-beli mogli da se pohvale da su imali četiri poena prednosti početkom druge četvrtine, ali problem je bio što ostatak tima ništa nije mogao da pogodi, a onog momenta kada se Tristan premestio na klupu posle greške u koracima, Baskonija je krenula u veliku seriju. Više od četiri minuta crno-beli nisu mogli da postignu poene.Ledej je uspeo da prekine nalet domaćina koji je imao i devet poena. Na kraju su crno-beli mogli da budu i zadovoljni što je na poluvremenu bilo samo minus šest jer je Baskonija dominirala i u skoku, a samo zahvaljujući promašenim slobodnim bacanjima nisu imali veću prednost (48:42).

Jasno je bilo šta je moralo da se popravi. Basknija je imala 10 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, a kada su crno-beli to uspeli da regulišu, sve na parketu se otvorilo. Odjedno se Partizan rastrčao, Ledej je zakucavao, Danilo Anđušić pogađao sa distance, Ognjen Jaramaz prodirao do samog koša i sa minus šest, Obradovićevi izabranici su otišli na plus šest, ubrzo i Naneli pogodio za 66:58. Mogao je Partizan već tada da slomi otpor Baskonije, ali umesto da odu na dvocifrenu prednost, dopustili su Baskoniji da za manje od minuta napravi seriju 6:0 i tako najave veliku dramu.

Ipak, bili su spremni crno-beli na borbu. Smailagić, Vukčević i Trifunović su prvi povukli, doneli sedam poena prednosti sredinom četvrte četvrtine, ali Baskonija je imala Markusa Hauarda. Amerikanac je dobio zeleno svetlo od Duška Ivanovića i sve je išlo preko njega pa je novom trojkom smanjio na 70:74, onda i na 73:75. Niko u crno-belom nije bio u stanju da ga zaustavi. Morao je Obradović da reaguje i uvede Avramovića i Jaramaza, ali na svaki dobar potez crno-belih stizala je trojka Basknije. U poslednja tri minuta se ušlo rezultatom 76:77.

Ovoga puta izostali su herojski potezi Avramovića koji je promašio trojku posle čega je Baskonija preokrenula, ali drami nije bio još kraj. Izuzetno bitnu trojku pogodio je Jaramaz za 80:80. Ostalo je bilo još svega 75 sekundi do kraja. U potpunoj ludnici Džejms Naneli je pokazao najviše prisebnosti kada je istrčao od koša do koša i na 13 sekundi pre kraja pogodio uz faul i doneo prednost.

Ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Stara boljka se ponovo pojavila. Loša odbrana, loš skok i Čime Moneke se pojavio niotkuda uhvatio skok posle kojeg ga je Jaramaz faulirao. Amerikanac u dresu Baskonije je bio hladnokrvan, pogodio je dva puta. U poslednjoj sekundi Partizan je pokušao da pronađe Kaminskog u reketu, ali bez uspeha.

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Bajern Minhen 74:68

/Teodosić 16 - Ekvards 16/

Fenerbahče - Olimpijakos 79:77

/Papajanis 15 - Piters 19/

Žalgiris - Asvel 88:91

/Dimša 21 - Luvavu 19/

Olimpija Milano - Monako 66:72

/Šilds 17 - Džejms 21/

Valensija - Alba Berlin 79:71

/Odželej 19 - Braun 19/

Petak

Barselona - Panatinaikos 80:72

/Parker 17 – Grent 15/

Baskonija - Partizan Mozzart Bet 84:83

/Moneke 16 - Naneli 16/

Virtus - Anadolu Efes 93:81

/Šengelija 19 – Bobua 17/



tagovi

KK PartizanBaskonijaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara