©Star sport
©Star sport

Ostoja Mijailović: Trinkijeri može da ide samo ako nam plati!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.20. | 10:53

“Ovo može da bude možda i najuspešnija sezona u klupskoj istoriji posle 1991/92, kad je Partizan bio prvak Evrope”, kaže predsednik crno-belih

Zabrinula je navijače Partizana izjava Andree Trinkijerija kako “nije siguran” da će ostati na klupi crno-belih i naredne sezone. Uz dodatak da “situacija nije jasna ni na globalnom, ni na poslovnom planu”. Dovoljan razlog za alarm među pristalicama kluba iz Humske 1 pred kraj sezone u kojoj je sve išlo kao po loju za Parni valjak.

Za čelnike Partizan, pak, problem ne postoji, oni se nadaju da će italijanski strateg ispoštovati ugovor i u takmičarskoj 2020/21 – kadgod ona počela – predvoditi tim koji je preuzeo u jesen 2018. i sa njim dvaput osvojio Kup Radivoja Koraća, jedan pehar Superkupa ABA lige, a bio na liderskom mestu regionalnog takmičenja kolo pre kraja i plasirao se u četvrtfinale Evrokupa.

Izabrane vesti

Nije moj nivo da komentarišem tuđe intervjue. Znam ko je trener Partizana i sa Trinkijerijem imam direktnu komunikaciju, trenutno putem telefona. On je u ovom trenutku trener Partizana, a ima ugovor i za narednu sezonu”, istakao je za Informer Ostoja Mijailović, predsednik crno-belih.

Ako bi se, ipak, desilo da Trinkijeri ode – ranije se pominjao kao kandidat za selektora Letonije, pa i mesto na klupi Panatinaikosa – Partizan bi na takvu varijantu pristao jedino ako bi trener platio obeštećenje za “izlaz” iz ugovora.

“I igrači i trener imaju pravo da traže da napuste klub, ali u tom slučaju moraju da plate nadoknadu za odlazak. Trener može da otkupi ugovor i tako pređe u drugi klub, međutim, kako sad stoje stvari, Trinkijeri se ponaša kao trener Partizana. Pravimo planove za sledeću sezonu. Ako bude nekih promena, javnost će biti obaveštena”.

U međuvremenu, igrači su se vratili treninzima i u niskom startu čekaju objavu kad će moći ponovo da igraju utakmice.

“Jedva čekamo da se nastavi sezona. Naravno, preduslov je da se steknu uslovi za to. Ovo može da bude možda i najuspešnija sezona u klupskoj istoriji posle 1991/92, kad je Partizan bio prvak Evrope”.

Ono što je nepoznanica za sve jeste kako će se odrediti putnici za narednu sezonu Evrolige ukoliko se aktuelna prekine. Naravno, plan je da se dovrši – ukoliko pandemija virusa korona utihne a kao potencijalni domaćin završnice sezone slovi Beograd sa svim propratnim kapacitetima.

Iskreno vam kažem, u ovom trenutku niko ne zna šta će biti. Svi čekamo odluku Evrolige. Verovatno će i ABA slediti tu odluku, mada to ne bi trebalo porediti, jer je u ABA ligi osnovni deo skoro završen, a u Evroligi ima još da se igra. Šta je pravedno, šta nije... Svako iz svog ugla gleda šta je najbolje za njega”, dodao je Ostoja Mijailović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

KK PartizanAndrea TrinkijeriOstoja Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara