Marko Gudurić (© Starsport)
Marko Gudurić (© Starsport)

Saletov Fener ide u finale kupa posle prekida, pražnjenja tribina i pobede protiv Galatasaraja

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 19:20

Polufinale između dva velika rivala ostaće obeleženo zbog prekida koji je trajao sat vremena

Malo šta može da se poredi u sportu sa derbijem između Fenerbahčea i Galatasaraja. Mnogo toga se već zna o fudbalskim okršajima ova dva tima, ali veliku pažnju imaju i košarkaški mečevi, naročito kada je borba za trofeje. Naime, u polufinalu kupa, Fenerbahče je uspeo da nadigra Galatasaraj sa 64:49 ali navijači su bili u prvom planu. Naime, meč se igrao u Bursi, a na tribinama su bili navijači oba kluba. Bez incidenata nije moglo. Meč je okončan bez publike.

Ipak, idemo redom. Prvo o košarci.

Izabrane vesti

Trener Fenerbahčea i nekadašnji selektor Srbije, Aleksandar Đorđević imaće priliku da se bori za prvu titulu na klupi kluba iz Istanbula. Rival u finalu biće bolji iz meča Efes – Darušafaka.

Bio je ovo samo još jedan meč u nizu na kojem je Đorđević pokazao da je uspeo da pronađe formu tima koji igra izvanredno na svim poljima, posebno u Evroligi. Podsetimo da se otvoreno pričalo u Turskoj o smeni Đorđevića krajem novembra, od tada Fener igra kao preporođen.

Protiv velikog rivala u kupu, Fener nije imao suviše težak posao, posebno u drugom poluvremenu. Fenerbahče je bolje otvorio meč, u jednom momentu tokom druge četvrtine su imali i osam poena prednosti zahvaljujući raznovrsnijem napadu i više raspoloženih igrača, Galatasaraj se nije predavao.

Več početkom drugog poluvremena su se u potpunosti približili, ali kada se podvuče crta, to je sve što je Galatasaraj uradio na ovom meču vrednog pomena. Međutim, u trećoj četvrtini je sport pao u drugi plan. Naime, tada je krenulo sa pražnjenjem hale u kojoj su bili navijači oba kluba.

Kako se navodi, tenzije na tribinama su rasle iz deonice u deonicu. Kako navode turski mediji sa lica mesta, neprimerena skandiranja su bila problem. Pred kraj prvog poluvremena zvanični spiker je tri puta upozoravao, a tokom treće deonice usledilo je i četvrto upozorenje posle čega su sudije otišle u svlačionicu. Bio je to znak da tribine moraju da se isprazne.

Posle skoro sat vremena pauze, igrači oba tima su se vratili na parket. Nastavak meča je u potpunosti protekao u znaku izabranika trenera Aleksadra Đorđevića. Fenerbahče je odigrao sjajno u odbrani do kraja meča što se vidi i po broju primljenih poena, posebno u trećoj četvrtini kada je Galatasaraj postigao samo osam poena. U četvrtoj su bili tek za nijansu bolji pošto su postigli 10 poena. Na kraju samo 18 poena za čitavo drugo poluvreme.

Sjajan je bio Marko Gudurić. Vodio je svoju ekipu do pobede, a imao je i nekoliko atraktivnih poteza. Meč je okončao sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije za 21 minut na parketu.



tagovi

KK FenerbahčeAleksandar ĐorđevićMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara