""
""

Aco Petrović grmi na sudije: Igrao se argentinski ragbi, a ne košarka!

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.16. | 09:23

"Naseli smo na njihovu prljavu igru, počeli smo da prigovaramo i zato smo dobili čak pet tehničkih na utakmici", poručio je selektor Hrvatske posle poraza od Argentine

Košarkaši Hrvatske izgubili su od Argentine derbi meč drugog kola na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, a selektor Kockastih Aleksandar Petrović osuo je paljbu po sudijama, ali i po svojim igračima.
"Ne znam zašto je došlo do promene kriterijuma suđenja, ali u drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Još sam vruć od utakmice, ali suđenje u drugo poluvremenu stvarno nije imalo smisla. Naseli smo na njihovu prljavu igru, počeli smo da prigovaramo i zato smo dobili čak pet tehničkih na utakmici. Ja mogu da budem isključen jer imam pomoćnika koji će me zameniti, ali ono što je Simon uradio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi", rekao je Petrović, a prenosi portal Index.

Izabrane vesti

Selekcija Hrvatske takmičenje na turniru nastavlja utakmicom protiv domaćina Brazila, gde će atmosfera biti još vatrenija. Pobeda u tom duelu Hrvatskoj verovatno donosi i mesto u četvrtfinalu.
"Reč je o veoma agresivnoj ekipi. Igraju praktično s četiri 'petice' i to ćemo morati fizički da izdržimo", dodao je Petrović.

Petrovićevi izabranici su u prvom kolu olimpijskog turnira iznenadili aktuelne evropske prvake Špance. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016OI Rio 2016.Košarkaška reprezentacija Hrvatskekošarkaška reprezentacija ArgentineHrvatskaEvropaAco Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara