Detalj sa utakmice (©fiba.basketball)
Detalj sa utakmice (©fiba.basketball)

Aco Petrović novi mandat na klupi Hrvatske otvorio stotkom u Gracu

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.11.22. | 22:12

Hrvati upisali treći trijumf u pretkvalifikacijama za Evrobakset 2025

Iako je u poslednji čas ostala bez dva važna igrača Dragana Bendera i Luke Božića, Hrvatska je na startu četvrtog mandata Aleksandra Petrovića na klupi (trenutno v.d.) slavila u Gracu protiv Austrije sa ubedljiivih 100:75.

Tako su Hrvati stigli do trećeg trijumfa u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sede na prvom mestu Grupe E ispred Poljske (2-1), Švajcarske i Austrije koja još čeka na pobedu (0-3).

Izabrane vesti

Nije od starta sve teklo po loju. Domaćinu je pripao prvi kvartal 24:18 - sasvim zasluženo. Hvatali su Hrvati zalet i u drugom kvartalu stigli do preokreta. Serijom 12:0 su došli do sedam poena viška, ali su prednost vrlo brzo ispustili. Usledio je novi nalet Petrovićevih pulena koji sa osam vezanih poena uspevaju da se odlepe i na veliki odmor odu sa pet poena viška.

Slomili su košarkaši Hrvatske otpor domaćina u finišu trećeg perioda sa osam vezanih poena. Poveli 14 razlike i u poslednjih 10 minuta samo uvećavali prednost.

Roko Badžim je sa 23 poena predvodio pobednički sastav, a ispratili su ga Dario Drežnjak sa 18, Toni Perković sa 17 i Roko Prkačin sa 15 poena. U Austriji najefikasniji Bogić Vujošević sa 18 poena, dok je 16 dodao Renato Poljak 16. Dvocifreni i Jozo Radoš sa 13, kao i Sebastijan Kaferle sa 10 postignutih poena.



tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatskekošarkaška reprezentacija AustralijeAco PetrovićRoko BadžimRoko PrkačinEurobasketKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara