Aleksa Avramović (©MN Press)
Aleksa Avramović (©MN Press)

Aleksa Avramović ne ide na Evrobasket!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 13:31

Ruka mu je u gipsu, oporavak će trajati ukupno oko dva meseca

Najbolji igrač Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket Aleksa Avramović neće ići na Evrobasket pošto mu je ruka u gipsu!

Da nesreća nikada ne dolazi sama definitivno se vidi po poslednjim dešavanjima u nacionalnoj selekciji. Dan pošto je selektor Svetislav Pešić odlučio da otpiše kapitena Miloša Teodosića, u Staroj Pazovi je postalo jasno da Avramović neće moći da se stavi na raspolaganje zbog toga što je obnovio povredu desne ruke i ista mu se nalazi u gipsu.

Izabrane vesti

Prema prvim informacijama Avramović će gips morati da nosi četiri nedelje, dok će kompletan oporavak trajati oko dva meseca. Podsetimo, šuter iz Čačka doživeo je povredu desne šake tokom utakmice sa Letonijom u Rigi poslednjeg dana juna. Protiv Belgije je odigrao utakmicu sa bandažom na ruci i srećom izbegao teže posledice. U međuvremenu je ipak obnovio povredu i sada je Srbija u ozbiljnom problemu jer se krug plejmejkera sveo na Vasilija Micića i Ognjena Jaramaza.

Košarkaš Partizana bio je najbolji igrač nacionalne selekcije u dosadašnjih šest utakmica razigravanja za Svetski kup. Ne samo što je jedini uz Dušana Ristića bio prisutan u svim utakmicama, već je za prosečno 27,4 minuta na parketu imao učinak od 16,8 poena na 40,5 odsto za tri (2,5 pogodaka na 6,2 pokušaja), te 3,8 asistencija, 2,5 ukradenih lopti i 2,2 skoka.

Srbija prvu kontrolnu utakmicu igra protiv Crne Gore 13. avgusta u Beogradu. Susret će biti zatvorenog tipa.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićAleksa AvramovićKvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara