Aleksa Radanov protiv PAOK-a (© FIBA championsleague.basketball)
Aleksa Radanov protiv PAOK-a (© FIBA championsleague.basketball)

Aleksa Radanov pokrenuo Igokeu, prva pobeda u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 23:28

U neizvesnoj završnici savladan PAOK

Na početku ABA lige tesna pobeda nad Borcem u Aleksandrovcu, potom glatki poraz od FMP-a u Železniku, a na startu FIBA Lige šampiona opet su se javili problemi u igri Igokee, ali ih je sastav iz Laktaša prebrodio i upisao premijernu pobedu u Grupi E. Savladan je PAOK 68:64.

Tim Dragana Bajića mučio se u većem delu utakmice kad je šut u pitanju, naročito za tri poena (sedam od 24), međutim, sva je prilika da je skokom napravio ključnu prednost (48:36), imao dosta dugih napada i tek u neizvesnoj završnici slomio otpor upornih gostiju iz Soluna.

Izabrane vesti

PAOK je u završnih deset minuta ušao sa šest poena viška (49:43), ubrzo duplirao prednost (58:46), ali je onda odbrana Igokee odradila veliki posao, konačno je profunkcionisao napad i na krilima Antabije Teja Volera i Alekse Radanova stiglo se do prvih bodova u grupi. Voler je upisao 14, Radanov 13 poena, a valja napomenuti da su njih dvojica bili jedini dvocifreni kod domaćina, u čijem je dresu Dalibor Ilić ostvario osam skokova, a Markel Štarks osam asistencija.

Kod PAOK-a se istakao Malkom Grifin sa 18 poena, dok je pet postigao Vlado Janković.

U sredu se u okviru ove grupe sastaju Galatasaraj i Nimburk, uz napomenu da posle meča sa Crvenom zvezdom tokom vikenda u ABA ligi, Igokea naredne sedmice dočekuje sastav iz Istanbula.

FIBA LIGA ŠAMPIONA

Prvo kolo

Grupa E

Utorak

Igokea – PAOK 68:64

Sreda

20.00 Galatasaraj – Nimburk



tagovi

Aleksa RadanovFIBA Liga šampionaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara