(FOTO: FIBA)
(FOTO: FIBA)

Ameri na plus 48 poslali poruku Litvancima i Crnogorcima šta ih čeka

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 12:36

Najubedljivija pobeda prvog favorita od početka takmičenja

Da li je protivnik Grčka ili Jordan, Amerikancima je svejedno. Gaze punim gasom od početka do kraja.

Olimpijski šampion i favorit Mundobasketa je prema očekivanjima prvu fazu završio sa maksimalne tri pobede. Nakon „plus 27“ protiv Novog Zelanda i „plus 28“ protiv Grčke, danas su u poslednjem kolu prve grupne faze odigrali najbolji meč i deklasirali autsajdera Jordan sa 48 poena razlike – 110:62.

Izabrane vesti

Amerikanci će u drugoj fazi ukrstiti koplja sa Litvancima i Crnogorcima gde će takođe biti ubedljivi favorit.

Jordan je u prva dva kola mučio Grke i Novozelanđane ali nije izbegao poraze. Ipak, protiv Amerikanaca ni u jednom trenutku nije uspeo da unese bilo kakvu neizvesnost. Amerikanci su već prvu četvrtfinu dobili sa 19 razlike (31:12) i do kraja povećavali prednost, igrali atraktivnu košarku i zabavljali publiku. Rekordnu prednost su imali u finišu meča kada su vodili i po 50 razlike.

Uhvati tri hendikepa i uzmi dodatnih 75.000 dinara!

Stiv Ker je rvanomerno rasporedio minutažu (niko manje od 11 minuta na parketu, samo jedan preko 20) i svi košarkaši američke reprezenetacije su se upisali u strelce. Odskočio je mladi Entoni Edvards koji je pružio najbolju partiju od dolaska na Mundobasket i zaustavio se na 22 poesitnuta poena. Dvocifreni su još bili Bobi Portis sa 13, Džeren Džekson sa 12 i Džejlen Branson sa 10 poena. Džoš Hart je upisao 12 skokova, Tajris Halibarton šest asistencija, Voker Kesler tri blokade...

Nisu Ameri imali nešto posebno uspešan šut za tri poena (34 odsto), ali su ogroman broj poena postigli iz dobre odbrane i brze tranzicije. Na drugoj strani je Amerikanac u jordanskom dresu Rondi Holis Džeferson, koji je postao hit prvenstva zbog sličnosti sa Kobijem Brajantom, ubacio 20 poena i bio najefikasniji u poraženom timu.

SAD - Jordan 110:62

/Edvards 22 - Holis Džeferson 20/

14.40: (1,17) Grčka (20,00) Novi Zeland (6,00)



tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara