Danilo Anđušić (©Starsport)
Danilo Anđušić (©Starsport)

Anđušić o kapitenu: Pokazao je zašto je lider, zašto je Kevin Panter

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 23:46

"Umalo da svi zajedno plačemo sa Lesorom", prokomentarisao je srpski košarkaš povratak francuskog centra u Arenu

Velika pobeda košarkaša Partizan Mozzart Beta. Savladali su Panatinaikos posle preokreta i produžetka u Štark Areni 92:87 i vratili se na pobednički kolosek sa stilom, upisali 5. trijumf od start sezone u Evroligi (5-6) i uhvatili priključak za gornjim delom tabele.

Bitnu ulogu imao je i Danilo Anđušić, iako je postigao samo dva poena. Ipak, bio je najbolji na skoku u crno-belim redovima sa osam uhvaćenih lopti, bio na parketu kada se utakmica lomila, pa je na meč okončao sa +25 (+/-).

Izabrane vesti

"Sjajna utakmica i za gledanje veruje, a i za igranja. Dobra košarka. Ovako želimo da izgledamo odbrambeno i napadački. Izgledalo mi je da smo igrali veoma dobru utakmicu, videćemo na analizi, ali najvažnije je da smo pobedili. Veoma važna pobeda za nastavak takmičenja", rekao je Anđušić.

Uhvatio je nekoliko bitnih skokova, posebno u produžetku, kada je pokupio loptu pod protivničkim košem i postigao vrlo bitne poene za 88:80 na minut i po do kraja.

"Skočio sam, nisam ni ja verovao da mogu toliko da skočim. Svi smo se podredili timu i to je donelo rezultat. Doprineli u određenim stvarima, možda ja nisam navikao da doprinosim u tome, ali sam se trudio da pomognem ekipi najbolji mogući način da ostvarimo pobedu. Najvažnije da ekipa pobeđuje i onda ćemo svi izgledati dobro".

Kevin Panter se vratio i dao vetar u leđa crno-belima u završnici, postigao neke od najbitnijih poena na susretu.

"Pokazao je zašto je lider, zašto je Kevin Panter. Nije ga išlo i kada je bilo najpotrebnije, uzeo je loptu i postigao ključne poene. Znači nam kad je tu i zbog sigurnosti i samopoizdanja, pa i dužine klupe. Sve je drugačije kada je tu. Pravi lider, kapiten, baš mi je drago što se vratio i odigrao ovako na povratku".

Pred susret je bilo emotivno, pošto se Matijas Lesor prvi put vratio u Beograd otkako je napustio Partizan i pojačao Panatinaikos.

"Umalo da svi plačemo zajedno", istakao je Anđušić, pa u dahu nastavio:

"Ništa mu nismo rekli, stajala nam je knedla u grlu. Nedostaje nam. Ne volim da se vraćam na prošlogodišnju ekipu, ali to što se dešavalo prošle godine je zaista nešto posebno. Drugarstvo koje smo imali se i danas vidi. Veoma mi je drago što su ga ljudi na ovaj način dočekali, stvarno to zaslužuje. Voleo bih da je sa nama. Ko zna, možda u budućnosti".

Francuz je proveo poslednjih 25 minuta na terenu bez sekunde predaha.

"Bez ozbira šta oseća prema nama, klubu, on igra u Panatinaikosu i daje sve od sebe da njegov tim pobedi. Na terenu nema drugarstva, gleda se ko će da izvuče pobedu. Posle, kada se utakmica završi, opet smo svi braća i sve je drugačije", zaključio je Danilo Anđušić.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDanilo AnđušićKevin PanterMatijas LesorKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara