Anđušić potpisao za Monako

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 18:32

Srpski reprezentativac ostaje u francuskoj košarci

Kao što je MOZZART Sport najavio pre sedam dana, srpski reprezentativac Danilo Anđušić će nastaviti karijeru u Monaku.

Francuski evroligaš je danas i definitivno potvrdio da je potpisao ugovor sa srpskim reprezentativcem.

Izabrane vesti

Anđušić dolazi kao slobodan igrač iz Burga u kojem je blistao prethodne dve godine. Bio je najbolji strelac francuskog šampionata, a prošle sezone je izabran i u idelanu petorku. Brojni klubovu su ovog leta bili zainteresovani za rođenog Beograđanina ali se on odlučio da ostane u Francuskoj i da sa timom iz Kneževine zaigra u Evroligi.

Verovatno je uticaja na njegov izbor imala i činjenica da na klupi Monaka sedi crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović koji je dugo u francuskoj košarci i dobro se upoznao sa Anđušićevim kvalitetima.

Podsetimo, Monako je prošle sezone osvojio Evrokup pobedom u finalu nad Uniksom i po prvi put će od naredne sezone zaigrati u evroligaškom takmičenju. Nedavno su Kneževi angažovali i iskusnog austrijskog reprezentativca Rašida Mahalbašića, a od zvučnijih ikmena su tu i Bi Dost, Matijas Lesor, Džej Džej O Brajen...

Anđušić je karijeru započeo u Hemofarmu 2009. godine, a tokom karijere igrao je za Megu, Partizan sa kojom je učestvovao u Evroligi tokom sezone 2011/12, zatim za Virtus iz Bolonje, Valjadolid, Bilbao, Anvil, Parmu, Uniks i Igokee, pre nego što je u septembru 2019. došao u Burg gde je bio najbolji igrač tima u ove dve godine.


tagovi

Danilo AnđušićKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara