Danilo Anđušić (©MN Press)
Danilo Anđušić (©MN Press)

Anđušić: Uspeli smo da im otežamo igru koju forsiraju cele sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 22:52

"Pobediće ko bude smireniji u najvažnijim trenucima"

Sjajno prvo poluvreme odigrali su košarkaši Partizan Mozzart Beta u prvom meču finalne serije plej-ofa ABA lige sa Crvenom zvezdom. Ubacili su 56 poena i stekli +20 za drugi deo utakmice, ali su morali da strepe. Igra crno-belih pala je po povratku sa velikog odmora, što je rival iskoristio da priđe na -6, međutim, više od toga nije mogao.

Uspeli su domaćini da sačuvaju vođstvo i pobedom 88:80 steknu prednost uoči drugog meča koji će se takođe igrati u Areni pred Partizanovim navijačima.

Izabrane vesti

Upravo tu činjenicu istakao je Danilo Anđušić kao pozitivnu po njegov tim.

"Najbitnije je što je 1:0. Očekujem Zvezdinu reakciju, posebno što u prvom poluvremenu nisu igrali sa energijom na najbolji način, doduše i mi smo odigrali sjajnu utakmicu, i napadački i odbrambeno, čime smo im otežali igru koju forsiraju cele godine. Drugo poluvreme smo malo stali, oni su uspeli da se vrate u igru, ali smo pobedili i to nam je najvažnije. Sledeću utakmicu opet igramo pred našim navijačima, oni su nam velika podrška i to nam daje veliko samopouzdanje da ostvarimo još jednu pobedu i idemo u goste sa osetnom prednošću", rekao je bek crno-belih.

Svestan je Anđušić da nema mnogo vremena za slavlje, jer treba ostati koncentrisan s obzirom na kvalitet Crvene zvezde.

"Očekujem da reaguju većom agresivnošću u odbrani. To je njihov stil, na kojem forsiraju cele godine. Nema nešto mnogo stvari koje mogu da iznenade i sa jedne i sa druge strane, igrali smo 100 puta jedni protiv drugih ove sezone i igraćemo još u plej-ofu. Pobediće ko bude smireniji u najvažnijim trenucima. Ovu utakmicu treba da zaboravimo i da pristupimo sledećoj".



tagovi

Danilo AnđušićKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara