Danilo Anđušić (©Starsport)
Danilo Anđušić (©Starsport)

Anđušić: Željko me je pozvao, nismo morali dugo da pregovaramo - dolazim u Partizan po titule

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.06.22. | 12:53

"Jedva čekam da počnu pripreme i sezona da vidim kako će sve izgledati na parketu. Osećam se spremno da pomognem Partizanu u momentu kada želimo da vratimo titule u Humsku, a pre svega mislim na ABA ligu", rekao je povratnik u crno-beli tabor za Mozzart Sport

Za povratak Partizana u Evroligu, logično je da se obezbedi i povratnik u igračkom kadu. Posle sedam godina, Danilo Anđušić ponovo oblači crno-beli dres, treći put u karijeri. Ovoga puta stiže u najboljim igračkim godinama posle sezone provedene u Monaku. Bek šuter je prvo pojačanje kluba iz Humske za narednu sezonu gde su ambicije ponovo visoke, šampionske, a reprezentativac Srbije je u intervjuu za Mozzart Sport otkrio da su pregovori vrlo kratko trajali. Tačnije, sve je već bilo rešeno posle jednog razgovora.

Izabrane vesti

"Prvi kontakt je bio sa Željkom Obradovićem. On me je pozvao i razgovarali smo vrlo otvoreno. Iskreno da kažem nije nam bilo potrebno puno da se dogovorimo. Jednostavno su nam se poklopile ambicije, imamo slično viđenje kako treba sve da izgleda. Nema potrebe da previše objašnjavam koliko sam srećan što ću imati priliku da sarađujem sa takvim trenerom kao što je Željko", počeo je Anđušić razgovor za naš portal, a potom u istom dahu nastavio:

"Posle toga je priča prešla u ruke agenta i ljudi iz kluba sa kojima sam se takođe video kako bismo odredili detalje i to je bilo to, dogovorili smo se o svemu. Moram da kažem da sam presrećan što se vraćam u klub i to u momentu kada se Evroliga vraća pred Grobare, biće zaista prelepo. Stižem kao prvo pojačanje, očekujem da će ih biti još nekoliko kako bismo napravili tim po meri svih u klubu".

Kako sada stvari stoje, Partizan će zadržati dobar deo tima iz prošle sezone koja je okončana bez trofeja. Liderske pozicije ostaju u vlasništvu Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Alekse Avramovića koji imaju važeće ugovore i naredne sezone. Samo Panter bi eventualno mogao da napusti klub ako stigne adekvatna NBA ponuda, ali u tom slučaju bi crno-beli takođe profitirali. Tu su i mlade snage u vidu Balše Koprivice, Alena Smailagića, Jama Madara i Tristana Vukčevića. Odlazak je za sada ozvaničen samo sa Rodionsom Kurucom, ali najverovatnije ugovori neće biti obnovljeni sa Radetom Zagorcem, Nemanjom Dangubićem, Dalasom Murom i Matijasom Lesorom. Eventualno postoji mogućnost da snažni Francuz dobije novu šansu u crno-belim. U ovakvom sastavu Anđušić smatra da mi mogao da dodatno pojača kvalitetnu spoljnu liniju.

"Gledao sam ekipu prošle sezone, mislim da postoji veliki potencijal, imamo kvalitet i talenat. Verujem da su svi spremni da radimo i napredujemo. Uzbuđen sam što ću biti deo ovakve ekipe. Poznajem dosta momaka od ranije i adaptacija će biti kratka, tu neće biti nikakvih problema. Mislim da ćemo imati vrlo kvalitetnu spoljnu liniju koja će biti u stanju dosta dobrog da uradi na terenu. Razmišljajući sada... jedva čekam da počnu pripreme i sezona da vidim kako će sve izgledati na parketu."

Poslednji put dres Partizana, Anđušić je nosio 2015. godine. Od tada je bio u Vorclavu, Parmi, Uniksu, Igokei, Burgu, a prošlu sezonu je okončao u Monaku sa kojim je igrao Evroligu.

"Dolazim u najboljim igračkim godinama, imam 31, osećam se odlično. Iskusniji sam igrač nego što sam bio u prethodnim mandatima, prošao sam kroz svakakve situacije, igrao sam razna takmičenja, na kraju sam se vratio i u Evroligu. Jednostavno, osećam se spremno da pomognem Partizanu u momentu kada želimo da vratimo titule u Humsku, a pre svega mislim na ABA ligu."

Anđušić u dresu Partizana (© Star Sport)Anđušić u dresu Partizana (© Star Sport)

U Monako je prošle sezone stigao posle izvanrednih izdanja u Burgu što ga je i preporučilo za povratak u elitno takmičenje. Kod trenera Zvezda Mitrovića je podsetio zbog čega slovi za jednog od najboljih šutera u Evropi. U prvom kolu elitnog takičenja isporučio je Panatinaikosu 17 poena za manje od 15 minuta na parkeru. Pamte se i dobre partije protiv CSKA i Bajerna kada je ubacio po 16 poena.

"Kada sagledam sve, moram da budem zadovoljan sezonom u Monaku. Bio sam deo tima koji je napravio istorijske uspehe. Pokazao sam u prvom delu sezone da mogu da budem igrač sa velikim odgovornostima u ekipi sa visokim ambicijama. U drugom delu sezone je to bilo nešto drugačije, uticala je i povreda koja je stigla u nezgodnom momentu. Igrao sam nekada manje, nekada više. Na kraju je bila odluka trenera Obradovića da ne igram u plej-ofu. Ispoštovao sam je iako sam smatrao da je bilo prostora da ona bude drugačija, na kraju mogu samo da se zahvalim svim ljudima u Monaku. Bilo mi je predivno i mislim da je to organizacija koji zaslužuje da bude deo elite, pokazali su to na svim nivoima".

Anđušić, inače reprezentativac Srbije, imaće radno leto pred sobom. Pored Partizana, razmišlja i o nacionalnom dresu.

"Već sam obavio razgovore sa selektorom Pešićem. Moram da vidim i njegove planove tokom leta, ja sam spreman. Možda ću putovati za Niš na meč protiv Belgije, ekipa je sada u Rigi, nije bilo smisla da putujem za Letoniju posle jednog timskog treninga. Dogovorili smo se da vidimo kako će proteći utakmica protiv Letonije, a onda da procenimo da li ima potrebe da igram protiv Belgije. Svakako sam spreman".

Vreme za odmor i opuštanje je limitirano, već sada se razmišlja o formi.

"Imam ustaljen ritam rada kada je u pitanju leto. Po završetku sezone uzmem dve ili tri nedelje pauze da se regenerišem i odmorim telo i onda krenem sa radom. Pre svega je fitnes u fokusu, ali naravno radim i na košarkaškim stvarima. Želim da se pripremim za pripreme Partizana i želim da tu budem što je spremniji moguće sa željom da uradimo mnogo lepih stvari na terenu", zaključio je Anđušić.



tagovi

Danilo AnđušićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara