Dešon Tomas protiv Partizana (©MN Press)
Dešon Tomas protiv Partizana (©MN Press)

Asvel i Žalgiris zainteresovani za Dešona Tomasa

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.12.22. | 19:52

Amerikanac je pod ugovorom u Milano, pa njegovo angažovanje neće biti tako jednostavan zadatak za francuski i litvanski klub

Po okončanju 16. kola (30. decembar), igrači koji su počeli sezonu u Evroligi će moći da promene tim u društvu najboljih na kontinentu. To otvara prostor ekipama da se kvalitetno pojačanju, a krajnji rok je deveti januar u 18.00, dan pred 18. rundu. Tako su se Asvel i Žalgiris bacili na posao i pokazali interesovanje za krilnog košarkaša Olimpije Milano Dešona Tomasa, prenosi Eurohups.

Bivši igrač Barselone, Anadolu Efesa, Makabija, Panatinaikosa i Bajerna nije u prvom planu ove sezone kod Etorea Mesine, pa je na 10 upisanih nastupa na evrosceni prosečno na terenu provodio 10,4 minuta i beležio svega 3,4 poena.

Izabrane vesti

Ipak, njegovo angažovanje neće biti tako jednostavan zadatak. Tomas je pod ugovorom u Olimpiji Milano i zainteresovane strane će morati da pristanu da makar isplate ostatak njegovog ugovora sa Manekenima, a tu je i pitanje da li igrač želi da napusti Italiju bez određene kompenzacije.

U svakom slučaju, Asvel i Žalgiris su pokazali ambiciju da se ozbiljno pojačaju. Ovaj 31-godišnji košarkaš ima iza sebe 234 utakmice u Evroligi i predstavljao bi ozbiljnu akviziciju za francuski i litvanski tim koji bi angažovanjem Tomasa jasno izrazili želju da se bore za mesta u plej-ofu.

Žalgiris ima vrlo dobru sezonu, pa posle 15 rundi ima učinak 8-7, dok se Asvel podigao posle serije povreda, te 16. kolo čeka sa šest trijumfa (6-9).



tagovi

Dešon TomasOlimpija MilanoKK AsvelKauno Žalgiriskk ŽalgirisŽalgirisKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara