Ataman (© Star sport)
Ataman (© Star sport)

Ataman potvrdio: Dolazim u Panatinaikos i želim da budem novi Željko Obradović

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 12:20

Trener Efesa prvi put javno o pozivu iz Atine

Istorija kaže da je najbolji Željko Obradović. Sadašnjost pokazuje da boljeg od Ergina Atamana nema. Zato je donekle logično što turski strateg posle dva uzastopna trofeja Evrolige sa Efesom želi da napadne rekord znamenitog srpskog trenera, jedino što će, čak i da na novom poslu bude uspešan, morati da čeka u najboljem slučaju do kraja dekade kako bi se poravna sa aktuelnim šef stručnog štaba Partizan Mozzart Beta po broju pehara prvaka Evrope.

Obradović ih ima devet i zato je referentna tačka u kontinentalnoj košarci, u koju je zagledan i Ataman u danima kad se nalazi pred novim izazovom u karijeri. Turčin bi uskoro trebalo da preuzme Panatinaikos, koji je razočaravajuće okončao ovaj ciklus u Evroligi, sprema se za naredni, već je razgovarao sa 57-godišnjim stručnjakom – jednom i u Beogradu – i sve navodi na zaključak da će saradnja uskoro biti ozvaničena.

Izabrane vesti

Da je dogovor na pomolu potvrđuje i sam Ataman.

Tačno je da razgovaramo i sve što mogu sad da kažem je da imam dobar osećaj. Razgovori su bili iskreni, nagoveštaj pozitivan, moramo još da se dogovorimo oko budžeta i zadataka, mada mogu da kažem da će, kad budem napuštao Efes, Panatinaikos biti moj prvi izbor“, pojasnio je Ataman u razgovoru za grčke medije, uz napomenu da će pitanje uskoro biti skinuto sa dnevnog reda.

To što je i dalje uzdržan, iako je i njegov sadašnji tim, završio mimo Top 8 Evrolige, jeste činjenica da želi da privede sezonu kraju u šampionatu Turske, gde će napasti titulu koju mu je prošle godine „skinuo“ Fenerbahče, a da se onda preseli u Atinu.

Ako dođem među Zelene, želim da budem novi Željko u Panatinaiskosu“, istakao je Ataman misleći na 13-godišnji boravak Čačanina u tom klubu s kojim je osvojio 23 trofeja, od kojih pet prvaka Evrope, 11 titula i sedam kupova. „Pogoduje mi atmosfera u OAKA dvorani i uzbuđen sam što predsednik (Dimitris Janakopulos, op. aut.) želi da vrati ekipu tamo gde je nekad bila“.

Sa Željkom Obradovićem.


tagovi

Anadolu EfesefesKK PanatinaikosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara