Ergin Ataman i Vasilije Micić (©Star Sport)
Ergin Ataman i Vasilije Micić (©Star Sport)

Ataman zabranio Miciću da igra za Srbiju!

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 13:13

Lučić i Gudurić su stigli, MVP Evrolige ne...

Selektor košarkaške reprezentacije Turske i trener Anadolu Efesa Ergin Ataman oglušio se o dogovor i zabranio Vasiliju Miciću da zaigra za Srbiju u ponedeljak derbi utakmicu Grupe I, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Ataman je prvo dao dozvolu Miciću da se stavi na raspolaganje Srbiji za duel sa Turskom (Sportklub, 20.00), ali je naposletku ipak promenio odluku i spustio rampu na dolazak MVP Evrolige i dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope!

Izabrane vesti

Subota, 18.00: (1,25) Vršac (17,0) Novi Pazar (4,40)

Apsolutno je jasno da se trener Efesa vodi željom da uveća Turskoj šanse u ponedeljak na parketu dvorane Aleksandar Nikolić, tako što će da oslabi direktnog konkurenta za plasman na Svetski kup! Kao što je prethodno utanačeno, Marko Gudurić i Vladimir Lučić stigli su već u Beograd, dok je Micić takođe trebalo da stigne iz Istanbula u petak, ali se to ipak nije dogodilo. On je imao veliku želju da pomogne Srbiji u možda i ključnom meču kvalifikacija i to mu je sada oduzeto...

Atamanov nekorektan potez nije neočekivan. Poznat je kao ekscentrik među trenerima u evropskoj košarci. Turska je posle ubedljivog trijumfa nad Belgijom na 3-4, dok je Srbija nakon pobede u Njukaslu na 4-3. Ne treba zaboraviti da su Orlovi u avgustu savladali Turke u Istanbulu rezultatom 79:72, što je takođe važno istaći jer se u slučaju istog odnosa na tabeli gleda međusobni skor.

Srbija je od klasičnih plejmejkera u Njukaslu koristila Stefana Jovića, te Ognjena Jaramaza koji po vokaciji nije klasičan kreator. U kombinaciji su još Nikola Topić i Aleksa Uskoković.



tagovi

Ergin AtamanVasilije Micićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara