Alen Smailagić (© ABA liga/Dragana Stjepanović)
Alen Smailagić (© ABA liga/Dragana Stjepanović)

Atomsko poluvreme Partizana za istorijske knjige ABA lige

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.06.22. | 19:53

Sa 68 ubačenih poena protiv Crvene zvezde u prvom poluvremenu oboren je rekord regionalnog takmičenja

Poluvreme Partizana iz snova, za istorijske knjige ABA lige i to baš protiv večitog rivala u finalnoj seriji. Ono što su izabranici Željka Obradovića odigrali u prvih 20 minuta se samo može opisati kao svemirska košarka. Izgledali su crno-beli kao vanzemaljci, a sa ubačenih 68 poena su postavili novi rekord takmičenja kada je u pitanju broj poena u poluvremenu kada su u pitanju dueli plej-ofa ili završnog turnira.

Da sve bude još neverovatnije, nije izgledalo da će Partizan biti toliko dominantan u uvodnih četiri minuta kada je Ostin Holins zatrpao koš crno-belih sa četiri trojke, ali od tog momenta apsolutna rapsodija crno-beli u režiji svakog košarkaša na parketu.

Izabrane vesti

Odigrali su crno-beli ubedljivo najboljih 20 minuta košarke pod dirigentskom palicom Željka Obradovića. U prilog tome govore i neverovatne brojke. Crno-beli su ubacili 19 od 25 šuteva za dva (76%) i sedam od 10 za tri (70%).

Što se pojedinačnih učinaka tiče, prednjačio je Matijas Lesor sa 17 poena, a jedan manje upisao je Aleksa Avramović.

Kada je Zvezda u pitanju, zabeleženo je ubedljivo najgore poluvreme u sezoni. Samo su Baskonija i Uniks bili blizu, ali niko nije crveno-belima ubacio čak 68 poena za 20 minuta. Na semaforu je stajalo 68:43.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara