""
""

Australija overila drugo mesto, Srbija ne treba da se plaši Kineza

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.08.16. | 20:56

Kenguri lagano do plus 25 i drugog mesta u grupi

Asutralija je overila drugo mesto u grupi - Srbija nema razloga da se plaši Kineza! To je u najkraćem rezime večerašnjeg okršaja ta dva tima, premijernog u okviru 4. kola olimpijskog turnira košarkaša. 

Kenguri su bez većih problema slavili rezultatom 93:68 (17:14, 27:20, 21:16, 28:18), kontrolisali su meč od prvog do poslednjeg minuta što se najbolje može videti iz podatka da su svaku četvrtinu rešili u svoju korist, manje ili više ubedljivo manje je važno. 

Izabrane vesti

Kinezi su relaksiranim Australijancima parirali samo do sredine druge četvrtine, kada su prvi put potonuli na minus deset i više nisu mogli da se vrate u igru. Pre toga, prvu ozbiljniju razliku (+6) Kenguri su napravili početkom drugog perioda, kada su Brohof i Mils sa dve brze trojke ubili sav entuzijazam u redovima Kineza. Posle toga sve ostalo je samo da vidimo kolikom će razlikom ovaj susret biti završen. 

Australija je kako je meč odmicao bila sve sigurnija u šutu i prednost je rasla iz minuta u minut. U poslednjoj deonici, kada je odavno već sve bilo rešeno, izabranici selektora Lemanisa brojali su čak do 28 i razliku podigli na konačnih plus 25. 

Kod pobednika istakli su se Berstou (9sksa 17 i Motum sa 15 poena. Po 12 su ubacili Brohof, Bejns i kapiten Andersen. Kod Kineza samo dvojica dvocifrenih - Ji (20 poena) i Guo (11).

(foto: Action Images)


tagovi

Rio 2016Olimpijske Igre 2016košarkaška reprezentacija Kinekošarkaška reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara