Aleksa Avramović (©Starsport)
Aleksa Avramović (©Starsport)

Avramović: Aplauz za fantastičnog čoveka trajao večnost, Milojević nas mnogo zadužio

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 22:19

“Svaka čast navijačima na izvanrednoj atmosferi, Arena je bila prepuna”, poručio je povratnik u sastav Partizan Mozzart Beta

Emotivno je bilo u Areni, preko 23.000 navijača sošlo je da se oprosti od Dejana Milojevića, čoveka koji je mnogo pružio srpskoj košarci. Kako na terenu kao igrač, tako i kraj njega kao trener. Svi u crnom, knedla u grlu i neprijatna tišina, a onda aplauz koji je trajao čitavu večnost.

Višeminutni aplauz pratio je emotivni video, saborci i prijatelji Dejana Milojevića bili su u suzama. Utakmica je kasnila, halom se prolamalo ime velikog čoveka kome je srce prestalo da kuca 17. januara. Sudbina je udesila tako da se posle njegove smrti Partizan Mozzart Bet sastane baš sa Megom, koju je trenirao. Crno-beli bili su poprpilično ubedljivi, a na utakmici koja je protekla u znaku Dejana Milojevića na teren se vratio Aleksa Avramović.

Izabrane vesti

Nije bilo lako igrati, ali Arena se od Dejana Milojevića oprostila kako dolikuje.

“Stvarno teška utakmica. Svi znamo koliko nas je Dejan Milojević zadužio. Mnogo. Imao sam priliku da sarađujem sa njim, bio je fantastičan čovek i svaka čast navijačima na izvanrednoj atmosferi. Prepuna je bila Arena, isratila ga je na najlepši mogući način, uz aplauz koji je trajao večnost”, rekao je Aleksa Avramović.

Iako meč nije bio u prvom planu, već oproštaj, crno-bele ništa nije poremetili. Napravili su dobru uvertitu za duel sa Žalgirisom u Evroligi.

“Iskreno saučešće porodici i svima koji su ga voleli i poznavali, i bili uz njega čitavu igračku i trenersku karijeru. Utakmica je bila u drugom planu, a nju smo odigrali ozbiljno, pobedili Megu i napravili dobru podlogu za Žalgiris”.

Vratio se Aleksa Avramović na teren posle više od mesec dana i za nešto jače od 13 minuta upisao devet poena, pet asistencija i dva skoka. Nije ga bilo od meča sa Olimpijom Milano, a prognoze su bile da će i duže osustvovati.

“Najzahvalniji sam doktorima i fizioterapeutima za brz oporavak. Svima koji su pratili moje stanje i koji su mi pomogli. Hvala im neizmerno. Trudili su se da se vratim što pre, ovo je bilo najbrže moguće. Povreda nije bila naivna, ali vratio sam se”, završio je Aleksa Avramović.



tagovi

Dejan MilojevićAleksa AvramovićKK PartizanKK MegaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara