Jorgos Barcokas (©Starsport)
Jorgos Barcokas (©Starsport)

Barcokas se pribojava Arene: Nadam se da ambijent neće uticati na našu igru

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 16:56

"Nisam bio na našem prethodnom gostovanju Partizanu, ali su mi igrači i saradnici preneli da je atmosfera bila takva da nisu mogli da čuju jedni druge", kaže trener Olimpijakosa pred sutrašnju utakmicu sa crno-belima

Tri utakmice do kraja ligaškog dela Evrolige ostale su Partizan Mozzart Betu. Tri, kako bi ih treneri okarakterisali - finala. Biti ili ne biti je za crno-bele svaki naredni meč, jer će se za poslednje mesto u plej-inu boriti sa još pet timova, a prvi naredni rival na tom putu ekipi Željka Obradovića biće Olimpijakos (četvrtak, 20.30).

Timu iz Pireja takođe ne manjka motiva pošto će probati da se domogne četvrte pozocije, koja bi mu donela prednost domaćeg parketa u plej-ofu. Izabranici Jorgosa Barcokasa prvi meč protiv Partizan Mozzart Beta dobili su posle produžetka, a grčki strateg svestan je da ga i u Štark Areni čeka podjednako težak, ako ne i teži zadatak.

Izabrane vesti

"Ovaj meč ne razlikuje se mnogo od ostalih, ne radimo ništa drugačije u pripremi u odnosu na druge utakmice. Pred nama je svakako težak duel jer je Partizanov domaći teren izuzetno 'vruć'. U takvom ambijentu morate kontrolisati emocije, ne smete dozvoliti da vas 'povuče' agresivnost rivala i važnost koju donosi pobeda. Za njih ona nosi veću važnost", izjavio je trener Olimpijakosa pred sutrašnji meč.

Barcokas kaže da je domaći teren od velike pomoći crno-belima, ali da nije presudan.

"Suština je u načinu na koji ćemo izaći na teren, da li ćemo biti koncentrisani i držati se plana. Nisam bio na našem prethodnom gostovanju Partizanu, bio sam bolestan pa sam utakmicu gledao na TV-u, ali su mi igrači i saradnici preneli da je atmosfera bila takva da nisu mogli da čuju jedni druge. U svakom slučaju, nadam se da ambijent neće uticati da našu igru, da ćemo imati dobre opcije u igri, da ćemo igrati na potrebnom nivou da ostvarimo pobedu", zaključio je Barcokas.



tagovi

KK OlimpijakosEvroligaKK PartizanPartizan Mozzart BetJorgos Barcokas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara